Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarack dzsem recept

Sárgabarack dzsem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg gyümölcs
    • 20 dkg cukor
    • néhány teáskanál barack pálinka

    Elkészítése:

    A barackot váltott vízben, többször mossuk meg, magozzuk ki, a hibás részt távolítsuk el.

    Egy nagyobb műanyag tálba tegyük a félbe vagy negyedre szelt barackot. Szórjuk rá a cukrot és tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

    Másnap még a főzés előtt gondoskodjunk az üvegek sterilitásáról, illetve készítsük elő a takarót, konyharuhát a dunsztoláshoz, és a befőző fóliát az üvegek lezárásához.

    Az előkészített barackot, tiszta kézzel, nyomkodjuk össze és közepes lángon kezdjük el főzni.

    Forraljuk fel, majd takarék lángon néha-néha megkeverve addig főzzük, amíg a hab és a leve elpárolog. Ez nagyjából két óra alatt lezajlik.

    A kész dzsemet, minél előbb tegyük az üvegekbe, a tetejére öntsünk egy teáskanál pálinkát, simítsuk rá a befőző fóliát, szorosan tekerjük rá a kupakot.

    Tegyük az üvegeket takaró közé, azaz száraz dunsztba és hagyjuk kihűlni. Másnap címkézzük fel és tegyük a kamra polcra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá