Othello szőlődzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 kg othello szőlő
- 50 dkg barna cukor (függ a szőlő édességétől)
- 50 g 2:1 dzsemfix
- 1,5 kiskanál citromsav
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk és leszemezzük, majd egy lábosba feltesszük főzni kb. 1, 5 óráig. Vizet nem kell alá tenni.
Kis lángon főzzük, néha kavargatva, amíg a szemek teljesen szétfőnek.Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a zseléfixet és a citromsavat.
A szemekből is nyomkodjuk ki a levet. Visszatesszük forrni, kb. 5 percre, amíg teljesen eloldódik benne cukor.
Tiszta steril üvegekbe rakjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »