Othello szőlődzsem recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 kg othello szőlő
- 50 dkg barna cukor (függ a szőlő édességétől)
- 50 g 2:1 dzsemfix
- 1,5 kiskanál citromsav
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk és leszemezzük, majd egy lábosba feltesszük főzni kb. 1, 5 óráig. Vizet nem kell alá tenni.
Kis lángon főzzük, néha kavargatva, amíg a szemek teljesen szétfőnek.Ezután egy szitán átpasszírozzuk, hozzáadjuk a cukrot és a zseléfixet és a citromsavat.
A szemekből is nyomkodjuk ki a levet. Visszatesszük forrni, kb. 5 percre, amíg teljesen eloldódik benne cukor.
Tiszta steril üvegekbe rakjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










