Olajos paprika recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 5 kg almapaprika
- 2 l víz
- 1 csomag befőzőpor
- 0,5 l ecet
- 2 dl étolaj
- 80 dkg cukor
Elkészítése:
Az almapaprikákat megmossuk, a hibás részeket eltávolítjuk, a csumáját is kiszedjük egy kés segítségével.
Egy edényben felforraljuk a vizet, beleöntjük a befőzőport, az ecetet, az étolajat és a cukrot, majd a kicsumázott almapaprikákat is hozzáadjuk.
Hagyjuk, hogy párat rotyogjon, végül belerakjuk a megfőtt almapaprikákat a forró lével együtt az előre elmosott és kifertőtlenített befőttesüvegekbe.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. 24 óra elteltével már fogyasztható is.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.