Kovászos uborka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg, kb egyforma méretű uborka
- 3 l-es tiszta üveg
- 3 szőlő levél
- 3 ág friss kapor
- 2-3 szál torma
- 1 fej fokhagyma
- 1 kk koliandermag
- 1 kk mustármag
- 1 kk egész bors
- 1 kk egész kömény
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 10 %-os ecet ízlés szerint
- annyi víz, hogy az üveg nyakáig érjen
- 2 szelet kenyér
Elkészítése:
Az uborkákat jól megmossuk, a végeiket levágjuk, az oldalukat 3 helyen bevágjuk.
Az üveg aljára tesszük a szőlő leveleket és a kaprot. Az uborkákat szépen beletesszük az üvegbe a tormával és a fűszerekkel együtt.
Felöntjük félig vízzel és öntünk bele ecetet és cukrot ízlés szerint, felöntjük vízzel és megkóstoljuk hogy elég-e bele a cukor és az ecet, ha kell akkor még utánízesítünk.
Rátesszük a tetejére a kenyeret, egy kistányért teszünk az üvegre, és az üveget olyan helyre rakjuk, ahol állandóan éri a nap.
Mikor az uborkák sárgák, a víz tejfehér és zavaros lesz, akkor kiszedjük az uborkákat, jól megmossuk és egy tálba a hűtőbe tesszük. A levét átszűrhetjük és ráönthetjük az uborkákra.
Tipp:
Körülbelül 4-5 napig érleljük a napon, hogy rendesen betudjon sárgulni az uborkánk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »