Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kovászos uborka recept

Kovászos uborka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg, kb egyforma méretű uborka
    • 3 l-es tiszta üveg
    • 3 szőlő levél
    • 3 ág friss kapor
    • 2-3 szál torma
    • 1 fej fokhagyma
    • 1 kk koliandermag
    • 1 kk mustármag
    • 1 kk egész bors
    • 1 kk egész kömény
    • só ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint
    • 10 %-os ecet ízlés szerint
    • annyi víz, hogy az üveg nyakáig érjen
    • 2 szelet kenyér

    Elkészítése:

    Az uborkákat jól megmossuk, a végeiket levágjuk, az oldalukat 3 helyen bevágjuk.

    Az üveg aljára tesszük a szőlő leveleket és a kaprot. Az uborkákat szépen beletesszük az üvegbe a tormával és a fűszerekkel együtt.

    Felöntjük félig vízzel és öntünk bele ecetet és cukrot ízlés szerint, felöntjük vízzel és megkóstoljuk hogy elég-e bele a cukor és az ecet, ha kell akkor még utánízesítünk.

    Rátesszük a tetejére a kenyeret, egy kistányért teszünk az üvegre, és az üveget olyan helyre rakjuk, ahol állandóan éri a nap.

    Mikor az uborkák sárgák, a víz tejfehér és zavaros lesz, akkor kiszedjük az uborkákat, jól megmossuk és egy tálba a hűtőbe tesszük. A levét átszűrhetjük és ráönthetjük az uborkákra.

    Tipp:

    Körülbelül 4-5 napig érleljük a napon, hogy rendesen betudjon sárgulni az uborkánk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá