Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztával töltött almapaprika (savanyúság) recept

Káposztával töltött almapaprika (savanyúság)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 1 db 5 literes üveghez:

    • 2 kg almapaprika
    • 2 közepes fejeskáposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kisebb tormagyökér

    Felöntőléhez:

    • 2,5 l víz
    • 1 kk borkénpor
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 2 ek só
    • 3 ek cukor
    • babérlevél
    • feketebors
    • köménymag
    • mustármag
    • koriander
    • kapor
    • 1 kk nátrium-benzoát
    • 4 dl 10 %-os ételecet

    Elkészítése:

    A káposztát megmossuk és a torzsák nélkül vékonyra gyaluljuk. Kb 2 ek sóval és ízlés szerint kevés korianderrel jól összekeverjük és legalább 4 órát állni hagyjuk, időnként jól átforgatjuk, átkeverjük.

    A felöntőléhez a nátrium-benzoát és az ecet kivételével az összetevőket felforraljuk, 1 perc főzés után elzárjuk a lángot, majd belekeverjük a benzoátot és az ecetet, végül hagyjuk kihűlni.

    A paprikákat megmossuk, csumáját és a vastagabb ereket kivájjuk és félretesszük. A tormát megtisztítjuk és vékony hasábokra, a lehéjazott vöröshagymát pedig karikákra vágjuk.

    Miután a káposzta levet engedett, jól kifacsarjuk (jómagam az öreg 100 éves krumplinyomóval szoktam kinyomkodni) és szorosra, keményre töltjük vele a paprikákat.

    Az üveg aljára teszünk vöröshagyma karikákat, megrakjuk a töltött paprikákkal, aközé tormacsíkokat teszünk, felöntjük a kihűlt savanyú lével, a tetejére műanyag leszorítót is tehetünk és a fémkupakkal lezárjuk az üveget.

    Száraz, hűvös éléskamrában tároljuk. 1,5-2 hónap után fogyasztható.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá