Gyümölcsbefőtt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs
- 10 dkg cukor
- 3-4 dl víz
- 1 rúd fehéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
A cukrot egy edénybe tesszük és felöntjük a vízzel, belereszelem a citrom héját, hozzáadom citrom levét és a fahéjat. Szirup állagúra főzzük az egészet, majd félretesszük hűlni.
A megmosott, megtisztított gyümölcsöt feldaraboljuk és az előre előkészített, elmosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük a gyümölcsöt.
Ezután felöntöm az üvegeket a sziruppal, majd rátekerem a kupakot.
Egy újságpapírral bélelt nagy edénybe sorakoztatom a teli üvegeket. Az edényt az üvegek feléig felöntöm vízzel és addig főzöm, amíg elkezd gyöngyözni.
Ha ez megtörtént akkor elzárom alatta a lángot és óvatosan kiveszem az üvegeket, rácsavarom rendesen a kupakot
Fejtetőre fordítom 5 percre, ezután egy kibélelt kosárba teszem, jól betakarom és így hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, akkor felcimkézem és meget is a polcra.
Tipp:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető: eper, meggy, cseresznye, barack, körte, alma…stb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »