Gyümölcsbefőtt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs
- 10 dkg cukor
- 3-4 dl víz
- 1 rúd fehéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
A cukrot egy edénybe tesszük és felöntjük a vízzel, belereszelem a citrom héját, hozzáadom citrom levét és a fahéjat. Szirup állagúra főzzük az egészet, majd félretesszük hűlni.
A megmosott, megtisztított gyümölcsöt feldaraboljuk és az előre előkészített, elmosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük a gyümölcsöt.
Ezután felöntöm az üvegeket a sziruppal, majd rátekerem a kupakot.
Egy újságpapírral bélelt nagy edénybe sorakoztatom a teli üvegeket. Az edényt az üvegek feléig felöntöm vízzel és addig főzöm, amíg elkezd gyöngyözni.
Ha ez megtörtént akkor elzárom alatta a lángot és óvatosan kiveszem az üvegeket, rácsavarom rendesen a kupakot
Fejtetőre fordítom 5 percre, ezután egy kibélelt kosárba teszem, jól betakarom és így hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, akkor felcimkézem és meget is a polcra.
Tipp:
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető: eper, meggy, cseresznye, barack, körte, alma…stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »