Hozzávalók:
Elkészítése:
A cukrot egy edénybe tesszük és felöntjük a vízzel, belereszelem a citrom héját, hozzáadom citrom levét és a fahéjat. Szirup állagúra főzzük az egészet, majd félretesszük hűlni.
A megmosott, megtisztított gyümölcsöt feldaraboljuk és az előre előkészített, elmosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük a gyümölcsöt.
Ezután felöntöm az üvegeket a sziruppal, majd rátekerem a kupakot.
Egy újságpapírral bélelt nagy edénybe sorakoztatom a teli üvegeket. Az edényt az üvegek feléig felöntöm vízzel és addig főzöm, amíg elkezd gyöngyözni.
Ha ez megtörtént akkor elzárom alatta a lángot és óvatosan kiveszem az üvegeket, rácsavarom rendesen a kupakot
Fejtetőre fordítom 5 percre, ezután egy kibélelt kosárba teszem, jól betakarom és így hagyom kihűlni. Amikor kihűlt, akkor felcimkézem és meget is a polcra.
Bármilyen gyümölccsel elkészíthető: eper, meggy, cseresznye, barack, körte, alma…stb.