Fűszeres mandarindzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3,5 kg (mag nélküli) mandarin
- 2 citrom leve
- 3 cs dzsemfix
- 1,5 kg kristálycukor
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek vanília kivonat
Elkészítése:
A mandarinokat megpucoljuk, fehér ereit is leszedegetjük és darabokra felvágva kiszedjük a magokat, ha van benne.
Húsdarálón ledaráljuk vagy aprítóban pépesítjük.
A folyékony gyümölcshúshoz hozzáadjuk a citromok kifacsart levét és a fűszereket is alaposan elkeverjük benne és a továbbiakban a dzsemfix tasakján leírtak szerint járunk el
Karácsonyi illetve bármilyen ünnepi linzerek összeragasztásához, pirítósra kenve vagy csak egy kis nassoláshoz kitűnő C-vitaminban gazdag különleges és nagyon finom fűszeres dzsemet kapunk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »