Fűszeres mandarindzsem recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3,5 kg (mag nélküli) mandarin
- 2 citrom leve
- 3 cs dzsemfix
- 1,5 kg kristálycukor
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek vanília kivonat
Elkészítése:
A mandarinokat megpucoljuk, fehér ereit is leszedegetjük és darabokra felvágva kiszedjük a magokat, ha van benne.
Húsdarálón ledaráljuk vagy aprítóban pépesítjük.
A folyékony gyümölcshúshoz hozzáadjuk a citromok kifacsart levét és a fűszereket is alaposan elkeverjük benne és a továbbiakban a dzsemfix tasakján leírtak szerint járunk el
Karácsonyi illetve bármilyen ünnepi linzerek összeragasztásához, pirítósra kenve vagy csak egy kis nassoláshoz kitűnő C-vitaminban gazdag különleges és nagyon finom fűszeres dzsemet kapunk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









