Fűszeres mandarindzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3,5 kg (mag nélküli) mandarin
- 2 citrom leve
- 3 cs dzsemfix
- 1,5 kg kristálycukor
- 1 tk őrölt szegfűbors
- 1 kk őrölt fahéj
- 1 ek vanília kivonat
Elkészítése:
A mandarinokat megpucoljuk, fehér ereit is leszedegetjük és darabokra felvágva kiszedjük a magokat, ha van benne.
Húsdarálón ledaráljuk vagy aprítóban pépesítjük.
A folyékony gyümölcshúshoz hozzáadjuk a citromok kifacsart levét és a fűszereket is alaposan elkeverjük benne és a továbbiakban a dzsemfix tasakján leírtak szerint járunk el
Karácsonyi illetve bármilyen ünnepi linzerek összeragasztásához, pirítósra kenve vagy csak egy kis nassoláshoz kitűnő C-vitaminban gazdag különleges és nagyon finom fűszeres dzsemet kapunk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »