Fűszeres fügedzsem recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg friss füge (tisztítva)
- 30 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk rumaroma
- 5 cs vaníliás cukor vagy 2 ek vaníliaaroma
- 1 kk scopex aroma (elhagyható)
- 2 cs 3:1 dzsemfix
Elkészítése:
Az előkészített fügékre rászórjuk a cukrot és a fűszereket, majd 1 órácskát a hűtőszekrényben állni hagyjuk.
Ezután kis levet enged és lassú lángon felforraljuk, majd nagyjából 20 perc főzés után botmixerrel vagy tartályos turmixgépben pépesítjük és ekkor adjuk hozzá a dzsemfixeket!
Steril üvegekbe töltjük, fémkupakkal lezárjuk, pár percre fejtetőre állítjuk és végül szoba hőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
A fügéhez nagyon illik a vanília, a rum és a szegfűszeg, igazi illatos/aromás karácsonyi hangulatú dzsemet kapunk!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ezt az ízkombinációt még megfejelhetjük egy kis alkoholos verzióban úgy, hogy mielőtt üvegekbe töltenénk a kész dzsemet, belekeverünk kb 3 cent pálinkát. Az alkoholtartalma elenyésző, de még gazdagabb ízvilágú finomságot készíthetünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »