Fehér káposzta savanyúság télre recept

Hozzávalók:
- 3 kg fehér káposzta
- 1 ek só
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg paprika
A felöntő léhez:
- 2 liter víz
- 20 %-os ecet ízlés szerint
- 1 ek só
- 4 ek kristálycukor
- 1 mk tartósító
Fűszerek:
- 10 szem kb egész bors
- Egész kömény 1 kk
- 3 db babérlevél
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, a hagymát megtisztítjuk, majd vékonyra szeljük.
A paprikát megmossuk, a belsjét kivágjuk, majd feldaraboljuk.
A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 ek sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.
A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk és cukrozzuk még.
A káposztát összekeverjük a paprikával, majd lazán (nem megtömve) egy nagyobb üvegbe tesszük.
Rátesszük a fűszereket, majd felöntjük a lével és celofánnal lezárjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »