Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér káposzta savanyúság télre recept

Fehér káposzta savanyúság télre
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kg fehér káposzta
    • 1 ek só
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 1 kg paprika

    A felöntő léhez:

    • 2 liter víz
    • 20 %-os ecet ízlés szerint
    • 1 ek só
    • 4 ek kristálycukor
    • 1 mk szalicil

    Fűszerek:

    • 10 szem kb egész bors
    • Egész kömény 1 kk
    • 3 db babérlevél

    Elkészítése:

    A káposztát legyaluljuk, a hagymát megtisztítjuk, majd vékonyra szeljük.

    A paprikát megmossuk, a belsjét kivágjuk, majd feldaraboljuk.

    A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 ek sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.

    A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk és cukrozzuk még.

    A káposztát összekeverjük a paprikával, majd lazán (nem megtömve) egy nagyobb üvegbe tesszük.

    Rátesszük a fűszereket, majd felöntjük a lével és celofánnal lezárjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá