Fehér káposzta savanyúság télre recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 kg fehér káposzta
- 1 ek só
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg paprika
A felöntő léhez:
- 2 liter víz
- 20 %-os ecet ízlés szerint
- 1 ek só
- 4 ek kristálycukor
- 1 mk szalicil
Fűszerek:
- 10 szem kb egész bors
- Egész kömény 1 kk
- 3 db babérlevél
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, a hagymát megtisztítjuk, majd vékonyra szeljük.
A paprikát megmossuk, a belsjét kivágjuk, majd feldaraboljuk.
A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 ek sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.
A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk és cukrozzuk még.
A káposztát összekeverjük a paprikával, majd lazán (nem megtömve) egy nagyobb üvegbe tesszük.
Rátesszük a fűszereket, majd felöntjük a lével és celofánnal lezárjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.