Fehér káposzta savanyúság télre recept

Hozzávalók:
- 3 kg fehér káposzta
- 1 ek só
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 kg paprika
A felöntő léhez:
- 2 liter víz
- 20 %-os ecet ízlés szerint
- 1 ek só
- 4 ek kristálycukor
- 1 mk szalicil
Fűszerek:
- 10 szem kb egész bors
- Egész kömény 1 kk
- 3 db babérlevél
Elkészítése:
A káposztát legyaluljuk, a hagymát megtisztítjuk, majd vékonyra szeljük.
A paprikát megmossuk, a belsjét kivágjuk, majd feldaraboljuk.
A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 ek sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.
A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk és cukrozzuk még.
A káposztát összekeverjük a paprikával, majd lazán (nem megtömve) egy nagyobb üvegbe tesszük.
Rátesszük a fűszereket, majd felöntjük a lével és celofánnal lezárjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »