Fehér káposzta savanyúság télre

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehér káposzta savanyúság télre

Hozzávalók:

  • 3 kg fehér káposzta
  • 1 ek só
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kg paprika

A felöntő léhez:

  • 2 liter víz
  • 20 %-os ecet ízlés szerint
  • 1 ek só
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 mk szalicil

Fűszerek:

  • 10 szem kb egész bors
  • Egész kömény 1 kk
  • 3 db babérlevél

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, a hagymát megtisztítjuk, majd vékonyra szeljük.

A paprikát megmossuk, a belsjét kivágjuk, majd feldaraboljuk.

A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 ek sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.

A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk és cukrozzuk még.

A káposztát összekeverjük a paprikával, majd lazán (nem megtömve) egy nagyobb üvegbe tesszük.

Rátesszük a fűszereket, majd felöntjük a lével és celofánnal lezárjuk.