Ételízesítő házilag recept

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 10 db sárgarépa
- 6 db fehérrépa
- 3 db zeller
- 2 db karalábé
- 7 közepes fej vöröshagyma
- 3 fej fokhagyma
- 4 db tv paprika
- 5 db zellerlevél (ízlés szerint)
- petrezselyem ízlés szerint
- 70 dkg só
Elkészítése:
Nyersen ledarálunk minden alapanyagot (én durva tárcsás reszelőgéppel szoktam).
Jól összekeverjük a sóval, majd üvegekbe nyomkodjuk.
Lezárjuk, és hűvösre tesszük.
Felbontás után hűtőben tartandó.
Tipp:
Levesbe, rizs főzéshez, kocsonya ízesítéséhez is használható!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »