Eperlekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3,5-4 kg eper
- 1 kg cukor
- 3 csomag dzsemfix (3:1)
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2-3 teáskanál vaníliaőrlemény
Elkészítése:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és daraboljuk majd, botmixerrel pürésítjük.
A pürét átöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a kimért cukrot, a dzsemfixet, a citromhéjat és a citom levét végül a vaníliát és jól összekeverjük.
Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg elkezd forrni. Forràs után még 5 percig főzzük, majd a tiszta üvegekbe töltjük és a kupakot rácsavarjuk, majd 5 percre fejre fordítjuk.
Ezután egy kibélelt kosárba tesszük az üvegeket, betakarjuk pléddel és így hűtjük ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »