Eperlekvár recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3,5-4 kg eper
- 1 kg cukor
- 3 csomag dzsemfix (3:1)
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2-3 teáskanál vaníliaőrlemény
Elkészítése:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk és daraboljuk majd, botmixerrel pürésítjük.
A pürét átöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a kimért cukrot, a dzsemfixet, a citromhéjat és a citom levét végül a vaníliát és jól összekeverjük.
Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg elkezd forrni. Forràs után még 5 percig főzzük, majd a tiszta üvegekbe töltjük és a kupakot rácsavarjuk, majd 5 percre fejre fordítjuk.
Ezután egy kibélelt kosárba tesszük az üvegeket, betakarjuk pléddel és így hűtjük ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »