Eperlekvár

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3,5-4 kg eper
  • 1 kg cukor
  • 3 csomag dzsemfix (3:1)
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2-3 teáskanál vaníliaőrlemény

Elkészítése:

Az epret megmossuk, kicsumázzuk és daraboljuk majd, botmixerrel pürésítjük.

A pürét átöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a kimért cukrot, a dzsemfixet, a citromhéjat és a citom levét végül a vaníliát és jól összekeverjük.

Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg elkezd forrni. Forràs után még 5 percig főzzük, majd a tiszta üvegekbe töltjük és a kupakot rácsavarjuk, majd 5 percre fejre fordítjuk.

Ezután egy kibélelt kosárba tesszük az üvegeket, betakarjuk pléddel és így hűtjük ki.