Egyszerű meggydzsem recept

Hozzávalók:
- 5 kg meggy
- 3 tasak 3:1-ben Dzsemfix
- 1,4 kg cukor
Elkészítése:
A meggy zöld részeit (levél és szár) eltávolítjuk, majd alaposan, több léről átmossuk, kimagvaljuk.
Egy fazékban közepes lángon felfőzzük. Hagyjuk pár percet főni, majd botmixerrel kicsit pépesítjük.
Ha felforrt, hozzáadjuk a cukorral elkevert fixet és forrástól számolva 3 percig zuborogva hagyjuk főni. Közben kavargatjuk. A keletkező habot leszedjük.
Előre kimosott üvegekbe töltjük, majd lezárjuk.
Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Anyukámtól kaptunk két nagydoboz, jó érett meggyet. Abból készült el ez a nagy adag dzsem. 13 kisebb üveget és két nagyobbat töltött meg. Természetesen a cukor mennyisége a gyümölcs savanyusságától is függ. Érdemes kóstolgatni. Ez most egy olyan finomság, ami kicsit pépesítve lett, de mellette maradtak benne meggy darabok is.
Képfeltöltés
Szólj hozzá
Őket is nézd meg!
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2018.04.20. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.19. csütörtök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
TOP 10 saláta recept, amit ki kell próbálnod!
Ezekből nem árt ha van egy vödörrel a hűtőben!
Tovább olvasom »
7 Isteni sütemény a dolgos hétköznapokra
Annyira egyszerűek, hogy bármikor elkészítheted őket!
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.13. péntek
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2018.04.11. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »