Egyszerű meggydzsem

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 kg meggy
  • 3 tasak 3:1-ben Dzsemfix
  • 1,4 kg cukor

Elkészítése:

A meggy zöld részeit (levél és szár) eltávolítjuk, majd alaposan, több léről átmossuk, kimagvaljuk.

Egy fazékban közepes lángon felfőzzük. Hagyjuk pár percet főni, majd botmixerrel kicsit pépesítjük.

Ha felforrt, hozzáadjuk a cukorral elkevert fixet és forrástól számolva 3 percig zuborogva hagyjuk főni. Közben kavargatjuk. A keletkező habot leszedjük.

Előre kimosott üvegekbe töltjük, majd lezárjuk.

Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp:

Anyukámtól kaptunk két nagydoboz, jó érett meggyet. Abból készült el ez a nagy adag dzsem. 13 kisebb üveget és két nagyobbat töltött meg. Természetesen a cukor mennyisége a gyümölcs savanyusságától is függ. Érdemes kóstolgatni. Ez most egy olyan finomság, ami kicsit pépesítve lett, de mellette maradtak benne meggy darabok is.