Csalamádé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg káposzta
- 2 db kígyóuborka
- 4 db salátahagyma
- 3 db sárgarépa
- 5 db tvpaprika
Felöntöléhez:
- 1 púpos ek cukor
- 1 púpos ek asztalisó
- késhegynyi borkén
- 1 csapott kk nátrium benzoát
- 1 tk koriander
- 1 tk egészbors
- 1 tk mustármag
- 1 kk egészkömény
- 4-5 db babérlevél
- 7 dl 10 %-os ecet
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A káposztát legyaluljuk, a többi zöldséget felszeleteljük.
Egy nagy tálba téve az összekevert zöldségeket a fűszerekkel rétegezve beletesszük, rálocsoljuk az ecetet és másfél napon keresztül 4-5 óránként jól átkeverjük, mialatt letakarva állni hagyjuk.
Ezalatt az idő alatt bőven levet ereszt.
Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk a zöldségeket, felöntjük a saját levével, légmentesen lezárjuk az üvegeket és hideg, hűvös helyen tároljuk!
4-5 hét letelte után fogyasztható!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »