Csalamádé recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg káposzta
- 2 db kígyóuborka
- 4 db salátahagyma
- 3 db sárgarépa
- 5 db tv paprika
Felöntöléhez:
- 1 púpos ek cukor
- 1 púpos ek asztalisó
- késhegynyi borkén
- 1 csapott kk nátrium benzoát
- 1 tk koriander
- 1 tk egészbors
- 1 tk mustármag
- 1 kk egészkömény
- 4-5 db babérlevél
- 7 dl 10 %-os ecet
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A káposztát legyaluljuk, a többi zöldséget felszeleteljük.
Egy nagy tálba téve az összekevert zöldségeket a fűszerekkel rétegezve beletesszük, rálocsoljuk az ecetet és másfél napon keresztül 4-5 óránként jól átkeverjük, mialatt letakarva állni hagyjuk.
Ezalatt az idő alatt bőven levet ereszt.
Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk a zöldségeket, felöntjük a saját levével, légmentesen lezárjuk az üvegeket és hideg, hűvös helyen tároljuk!
4-5 hét letelte után fogyasztható!
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









