Csalamádé recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg káposzta
- 2 db kígyóuborka
- 4 db salátahagyma
- 3 db sárgarépa
- 5 db tvpaprika
Felöntöléhez:
- 1 púpos ek cukor
- 1 púpos ek asztalisó
- késhegynyi borkén
- 1 csapott kk nátrium benzoát
- 1 tk koriander
- 1 tk egészbors
- 1 tk mustármag
- 1 kk egészkömény
- 4-5 db babérlevél
- 7 dl 10 %-os ecet
Elkészítése:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A káposztát legyaluljuk, a többi zöldséget felszeleteljük.
Egy nagy tálba téve az összekevert zöldségeket a fűszerekkel rétegezve beletesszük, rálocsoljuk az ecetet és másfél napon keresztül 4-5 óránként jól átkeverjük, mialatt letakarva állni hagyjuk.
Ezalatt az idő alatt bőven levet ereszt.
Tisztára mosott, száraz üvegekbe rakjuk a zöldségeket, felöntjük a saját levével, légmentesen lezárjuk az üvegeket és hideg, hűvös helyen tároljuk!
4-5 hét letelte után fogyasztható!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »