Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csalamádé recept

Csalamádé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A csalamádéhoz:

    • 2 kis fej káposzta
    • 3 közepes fej lilahagyma
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 2 db kígyóuborka
    • 15 db paprika
    • 50 dkg zöld paradicsom
    • koriandermag ízlés szerint
    • mustármag ízlés szerint
    • babérlevél ízlés szerint
    • szemes fekete bors ízlés szerint
    • köménymag ízlés szerint

    A felöntőléhez:

    • 4 l víz (hideg)
    • 4 dl ecet (20 %-os)
    • 40 dkg cukor
    • 4 ek só (púpozott ek)
    • 1 kávéskanál borkén
    • 0,5 tk timsó

    Elkészítése:

    Ez a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is.

    Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összekeverjük.

    4 liternyi vízbe tesszük a cukrot, sót, ecetet, majd a legvégén tesszük bele a borkénport és a timsót, amivel jól elkeverjük.

    Az üvegek aljára szórunk mindegyik fűszerből. Az üvegekbe tesszük a zöldséget és ráöntjük az ízesített vizet. Ha kevés lenne, készítünk még hozzá (inkább több lé legyen, mint kevés).

    Lezárjuk a savanyúságot és jöhet a tél. Nekem 18 üveg csalamádém lett ebből a mennyiségből.

    Tipp:

    Mivel szeretjük a csípős savanyúságot, én tettem bele pár karika chili paprikát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá