Csalamádé recept

Hozzávalók:
A csalamádéhoz:
- 2 kis fej káposzta
- 3 közepes fej lilahagyma
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 2 db kígyóuborka
- 15 db paprika
- 50 dkg zöld paradicsom
- koriandermag ízlés szerint
- mustármag ízlés szerint
- babérlevél ízlés szerint
- szemes fekete bors ízlés szerint
- köménymag ízlés szerint
A felöntőléhez:
- 4 l víz (hideg)
- 4 dl ecet (20 %-os)
- 40 dkg cukor
- 4 ek só (púpozott ek)
- 1 kávéskanál borkén
- 0,5 tk timsó
Elkészítése:
Ez a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is.
Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összekeverjük.
4 liternyi vízbe tesszük a cukrot, sót, ecetet, majd a legvégén tesszük bele a borkénport és a timsót, amivel jól elkeverjük.
Az üvegek aljára szórunk mindegyik fűszerből. Az üvegekbe tesszük a zöldséget és ráöntjük az ízesített vizet. Ha kevés lenne, készítünk még hozzá (inkább több lé legyen, mint kevés).
Lezárjuk a savanyúságot és jöhet a tél. Nekem 18 üveg csalamádém lett ebből a mennyiségből.
Tipp:
Mivel szeretjük a csípős savanyúságot, én tettem bele pár karika chili paprikát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »