Hozzávalók:
A csalamádéhoz:
A felöntőléhez:
Elkészítése:
Ez a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is.
Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összekeverjük.
4 liternyi vízbe tesszük a cukrot, sót, ecetet, majd a legvégén tesszük bele a borkénport és a timsót, amivel jól elkeverjük.
Az üvegek aljára szórunk mindegyik fűszerből. Az üvegekbe tesszük a zöldséget és ráöntjük az ízesített vizet. Ha kevés lenne, készítünk még hozzá (inkább több lé legyen, mint kevés).
Lezárjuk a savanyúságot és jöhet a tél. Nekem 18 üveg csalamádém lett ebből a mennyiségből.
Mivel szeretjük a csípős savanyúságot, én tettem bele pár karika chili paprikát is.