Birskörte befőtt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 kg birskörte
- 1 ek citromsav
- 1 tk szegfűszeg
- 1 cs befőtt tartósító
- 60 dkg cukor
Elkészítése:
A körtéket megmossuk, 8 darabba vágjuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk és citromsavas vízbe tesszük. Így nem barnul meg a gyümölcshús, mire az utolsó körtével végzünk.
Miután előkészítettük a gyümölcsöket, a befőtt tartósító tasakon leírtak szerint járunk el.
A kimért vízhez hozzáadjuk a szegfűszeget és a cukrot, felforraljuk, majd beletesszük a birs hasábokat és újra forrásig főzzük.
Ezután a gyümölcsöt üvegekbe rakjuk, a szirupot ismét felforraljuk, felöntjük vele a gyümölcsöt, légmentesen lezárjuk az üvegeket és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Végül száraz, hűvös helyen tároljuk!
Sültek mellé tálalva Isteni finom! :)
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »