Hozzávalók:
Elkészítése:
A körtéket megmossuk, 8 darabba vágjuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk és citromsavas vízbe tesszük. Így nem barnul meg a gyümölcshús, mire az utolsó körtével végzünk.
Miután előkészítettük a gyümölcsöket, a befőtt tartósító tasakon leírtak szerint járunk el.
A kimért vízhez hozzáadjuk a szegfűszeget és a cukrot, felforraljuk, majd beletesszük a birs hasábokat és újra forrásig főzzük.
Ezután a gyümölcsöt üvegekbe rakjuk, a szirupot ismét felforraljuk, felöntjük vele a gyümölcsöt, légmentesen lezárjuk az üvegeket és szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Végül száraz, hűvös helyen tároljuk!
Sültek mellé tálalva Isteni finom! :)
Jó étvágyat kívánok!