1. Paradicsomos káposzta recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fejes káposzta
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 üveg sűrített paradicsom
- só
- 3 ek liszt
- 2 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- cukor (v. édesítőszer)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Tökfőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 csokor kapor
- kb 2 dl tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1-2 tk ecet (ízlés szerint)
- pirospaprika (opcionális)
- 3 ek olaj
- 3-4 ek finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Pikáns krumplifőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 3-4 babérlevél
- 1-2 ek almaecet (6%-os)
- 1-2 ek cukor
- ízlés szerint só
- 1 tk majoránna
- 3 ek zsír, vagy olaj
- 1 vöröshagyma
- 3 ek finomliszt
- 1 kk pirospaprika
- 2 dl tejföl
- mustár (elhagyható)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Tavaszi finomfőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 közepes zsenge karalábé
- 1 közepes krumpli
- 3 sárgarépa
- fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
- 2 púpos ek liszt
- só
- bors
- ételízesítő
- kb. 5-6 dl tej
- kevés apróra vágott petrezselyem
- kevés újhagyma, vagy medvehagyma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tejfölös zöldbabfőzelék húsroláddal recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldbab
- 2 dl tejföl
- 0,5 fej vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 50 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 csomag zöldhagyma
- zsemlemorzsa
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Kapros kelkáposzta főzelék recept
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
- 1 ek olaj
- 1 ek rozsliszt
- 2 közepes nagyságú krumpli
- 1 mk őrölt köménymag
- 1 nagy csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk édes nemes pirospaprika
- tejföl
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Tört paszuly recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tavaszi karalábéfőzelék recept
Hozzávalók:
- 2 zsenge karalábé
- 20 dkg csirkemellfilé
- 8-10 szál medvehagyma
- 1 ek apróra vágott póréhagyma
- 1-2 koktél paradicsom
- néhány szelet tv paprika
- petrezselyemzöld
- csombor ( borsikafű)
- diónyi vaj
- 1 ek olaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 ek rozsliszt
- 1 tk fehér liszt
- só
- bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Kapros vajbabfőzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg friss zsenge vajbab
- 1 nagy csokor kapor
- 1 ek lm vaj
- 1 pohár (150g) lm tejföl
- 2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
- Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Répafőzelék recept
Hozzávalók:
- ½ kg sárgarépa
- 1 ek margarin
- 1-2 ek liszt
- kb 4-5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaniliás cukor