Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes, laktató, isteni! – 10 főzelék, amiért még a húsimádók is sorba állnak

Dátum: 2025-03-11 / Írta: Budai István / Látták: /

A főzelékek igazi konyhai klasszikusok: krémesek, laktatóak, és tökéletesen passzolnak egy jó feltéthez. Ebben a válogatásban olyan recepteket hoztunk, amelyekért még a legnagyobb húsimádók is sorba állnak. Legyen szó egy pikáns krumplifőzelékről, egy selymes zöldbabfőzelékről vagy egy friss kapros kelkáposztafőzelékről, itt biztosan megtalálod a kedvencedet. Készítsd el ezeket a házias, mégis izgalmas fogásokat, és élvezd a főzelékek új dimenzióját!




  • 1. Paradicsomos káposzta recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kisebb fejes káposzta
    • 1 nagyobb vöröshagyma
    • 1 üveg sűrített paradicsom
    • 3 ek liszt
    • 2 ek olaj
    • 1 tk pirospaprika
    • cukor (v. édesítőszer)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Tökfőzelék recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg gyalult tök
    • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
    • 1 csokor kapor
    • kb 2 dl tejföl
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1-2 tk ecet (ízlés szerint)
    • pirospaprika (opcionális)
    • 3 ek olaj
    • 3-4 ek finomliszt
       

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Pikáns krumplifőzelék recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 3-4 babérlevél
    • 1-2 ek almaecet (6%-os)
    • 1-2 ek cukor
    • ízlés szerint só
    • 1 tk majoránna
    • 3 ek zsír, vagy olaj
    • 1 vöröshagyma
    • 3 ek finomliszt
    • 1 kk pirospaprika
    • 2 dl tejföl
    • mustár (elhagyható)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Tavaszi finomfőzelék recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 közepes zsenge karalábé
    • 1 közepes krumpli
    • 3 sárgarépa
    • fél üveg, vagy 20 dkg friss zöldborsó
    • 2 púpos ek liszt
    • bors
    • ételízesítő
    • kb. 5-6 dl tej
    • kevés apróra vágott petrezselyem
    • kevés újhagyma, vagy medvehagyma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Tejfölös zöldbabfőzelék húsroláddal recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg zöldbab
    • 2 dl tejföl
    • 0,5 fej vöröshagyma
    • 2 ek liszt
    • 50 dkg darált hús
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • bors
    • szerecsendió
    • 1 csomag zöldhagyma
    • zsemlemorzsa

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Kapros kelkáposzta főzelék recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
    • 1 ek olaj
    • 1 ek rozsliszt
    • 2 közepes nagyságú krumpli
    • 1 mk őrölt köménymag
    • 1 nagy csokor friss kapor
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 tk édes nemes pirospaprika
    • tejföl

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Tört paszuly recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Tavaszi karalábéfőzelék recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 zsenge karalábé
    • 20 dkg csirkemellfilé
    • 8-10 szál medvehagyma
    • 1 ek apróra vágott póréhagyma
    • 1-2 koktél paradicsom
    • néhány szelet tv paprika
    • petrezselyemzöld
    • csombor ( borsikafű)
    • diónyi vaj
    • 1 ek olaj
    • 1 dl tejföl
    • 1 dl tej
    • 1 ek rozsliszt
    • 1 tk fehér liszt
    • bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Kapros vajbabfőzelék recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg friss zsenge vajbab
    • 1 nagy csokor kapor
    • 1 ek lm vaj
    • 1 pohár (150g) lm tejföl
    • 2 ek kukorica keményítő 0,5 dl hideg vízben feloldva
    • Ízlés szerint só és frissen őrölt színes bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Répafőzelék recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • ½ kg sárgarépa
    • 1 ek margarin
    • 1-2 ek liszt
    • kb 4-5 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 cs vaniliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá