Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fantasztikus töltött gomba variációk, amiket ki kell próbálnod!

Dátum: 2025-02-19 / Írta: Budai István / Látták: /

A töltött gomba az egyik legváltozatosabb fogás, amit szinte bármilyen ízvilágban elkészíthetünk. Legyen szó húsos, sajtos, zöldséges vagy éppen túrókrémes változatról, mindegyik egy igazi ízbomba. Ebben a válogatásban fantasztikus recepteket találsz, amelyek között garantáltan lesz olyan, amit ki kell próbálnod. Nézd meg a recepteket, és készíts egy isteni töltött gombát!




  • A töltött gomba igazi klasszikus, amit egyszerű elkészíteni, mégis látványos és különleges fogás lehet akár előételként, akár főételként. Az egyik legjobb benne, hogy szinte bármilyen ízesítéssel működik: a fűszeres, húsos változatoktól kezdve a könnyed, zöldséges vagy sajtos töltelékekig bármit kipróbálhatunk. Ha szereted a karakteresebb ízeket, a gyrosos vagy a kolbászos-túrós változat igazi kedvenc lehet.

    A baconös-sajtos vagy a sonkás-kapros túrókrémmel töltött gomba szaftos és laktató fogás, amit egy könnyű salátával is kínálhatsz. Ha valami igazán különlegeset keresel, próbáld ki a rántott, borzas bundában sült gombát vagy a szalámis-túrós verziót. A sajtos és medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek pedig tökéletesek, ha egy húsmentes finomságra vágysz.

    Ezek a receptek garantáltan meghozzák az étvágyad, és bebizonyítják, hogy a töltött gomba messze nem unalmas!

    1. Gombába töltött gyros recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Önmagával töltött gombafejek recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
    • 1 kis gerezd fokhagyma
    • 1 száj újhagyma (zöldje)
    • bors
    • kakukkfű
    • házi ételízesítő (só nélkül)
    • 1 ek paradicsomos pesto (opcionális)
    • kb. 5 dkg reszelt sajt
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • 1 löttyintésnyi fehérbor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Töltött gombafejek újhagymás, mackósajtos töltelékkel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 16 fej közepes nagyságú gomba
    • 1 doboz mackósajt
    • 3 szál újhagyma
    • őrölt fehér bors, só

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál szezámmag

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Szalámis túróval töltött gombafejek rántva recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba
    • 20 dkg túró
    • 5 dkg szalámi
    • 1 kis csokor friss petrezselyem levél
    • 2 ek tejföl
    • 0,5 kk liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csipet őrölt bors

    Panírozáshoz:

    • 1 csésze liszt
    • 3 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csésze zsemlemorzsa
    • 4 dl olaj a sütéshez

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Baconnel és sajttal töltött gomba recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 80 dkg csiperkegomba (szép nagy fejeket vegyünk)
    • 50 dkg bacon
    • 3 db tömlős sajt
    • 15 dkg reszelt sajt
    • tejföl
    • bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Sonkás-kapros túrókrémmel töltött gomba recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba
    • 1 tk olaj
    • 20 dkg túró
    • 1 kis csokor friss kapor
    • 2 ek tejföl
    • 3 szelet csirkemell sonka
    • 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 1 nagy gerezd fokhagyma)
    • 1 nagy csipet só
    • 1 marék reszelt sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Töltött gombafejek májas, gombás, krémsajtos töltelékkel recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 0,5 kg közepes nagyságú gomba
    • 2 csirkemáj
    • fél vöröshagyma
    • 5 dkg bacon
    • 10 dkg krémsajt
    • őrölt bors

    A panírozáshoz:

    • teljes kiőrlésű liszt
    • tojás
    • rozsos zsemlemorzsa

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Töltött gombafejek borzas bundában recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg közepes nagyságú gomba
    • 1/2 csomag újhagyma
    • 10 dkg bacon
    • 30 dkg trappista sajt
    • 10 dkg vaj
    • őrölt bors

    A panírozáshoz:

    • 20 dkg finomliszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 szem közepes burgonya
    • őrölt bors

    A sütéshez:

    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg nagyobb gomba
    • 20 dkg túró
    • 5 dkg zöld fűszeres sajtkrém
    • nagy csipet só
    • kis csipet őrölt bors
    • 1 kis csokor medvehagyma (kb 10 nagyobb szál)
    • 5 dkg vékony szelet sonka (2-3 nagyobb szelet)
    • 5 dkg sajt
    • 2 ek olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Kolbászos túrókrémmel töltött gombafejek recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 9 db közepes fej gomba
    • 12,5 dkg túró
    • 1 zöldfűszeres tömlős sajt
    • 1 csipet só
    • 1 csipet bors
    • 3 dkg száraz kolbász
    • 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
    • 1 kis marék reszelt trappista sajt

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Töltött gomba recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8-10 gomba
    • 2 szelet sonka
    • 2-3 kisebb (koktél) paradicsom
    • 1-2 újhagyma
    • 2 szelet füstölt sajt+ a tetejére tetszőleges mennyiségű reszelt sajt
    • 1 doboz tejföl
    • ízlés szerint zöldfűszer
    • bors
    • 1-2 kiskanál (olíva)olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Sajttal töltött gomba recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 közepes/nagyobb méretű csiperke gomba
    • sajt (vegyesen, pl. edámi és füstölt sajt)
    • zöld kapor
    • petrezselyemzöld
    • olaj a tepsi kikenéséhez
    • bors

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá