Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalámis túróval töltött gombafejek rántva recept

Szalámis túróval töltött gombafejek rántva
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg gomba
    • 20 dkg túró
    • 5 dkg szalámi
    • 1 kis csokor friss petrezselyem levél
    • 2 ek tejföl
    • 0,5 kk liszt
    • 1 nagy csipet só
    • 1 csipet őrölt bors

    Panírozáshoz:

    • 1 csésze liszt
    • 3 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csésze zsemlemorzsa
    • 4 dl olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A gombák tönkjeit tisztítás, és a héj lehúzása után kiszedjük.

    A petrezselymet felaprítjuk, és a szalámit is egész apróra felkockázzuk. A túrót villával törjük át, keverjük hozzá a szalámit és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük ki a tejföllel, majd szórjuk meg a liszttel, és ezt is keverjük el benne.

    A krémet töltsük bele a gombafejekbe. Nem baj, ha picit kipúposodik.

    A megtöltött gombafejeket lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a tojásban, végül zsemlemorzsába hempergetjük.

    Forró olajba téve megsütjük.

    Tipp:

    Sokszor készítettem már töltött gombát, de azokat általában sütőben sütöttem. Most töltöttem és rántottam is. Egyszerű, a hűtőben talált alapanyagokkal dolgoztam, túró, szalámi, tejföl is került bele. Zöldséges rizs körettel kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá