Szalámis túróval töltött gombafejek rántva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 20 dkg túró
  • 5 dkg szalámi
  • 1 kis csokor friss petrezselyem levél
  • 2 ek tejföl
  • 0,5 kk liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 csipet őrölt bors

Panírozáshoz:

  • 1 csésze liszt
  • 3 kisebb tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítése:

A gombák tönkjeit tisztítás, és a héj lehúzása után kiszedjük.

A petrezselymet felaprítjuk, és a szalámit is egész apróra felkockázzuk. A túrót villával törjük át, keverjük hozzá a szalámit és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük ki a tejföllel, majd szórjuk meg a liszttel, és ezt is keverjük el benne.

A krémet töltsük bele a gombafejekbe. Nem baj, ha picit kipúposodik.

A megtöltött gombafejeket lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a tojásban, végül zsemlemorzsába hempergetjük.

Forró olajba téve megsütjük.

Tipp:

Sokszor készítettem már töltött gombát, de azokat általában sütőben sütöttem. Most töltöttem és rántottam is. Egyszerű, a hűtőben talált alapanyagokkal dolgoztam, túró, szalámi, tejföl is került bele. Zöldséges rizs körettel kínáltam.