Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 isteni húsétel a karácsonyi asztalra

Dátum: 2024-12-16 / Írta: Budai István / Látták: /

A karácsonyi asztal főszereplői a különleges húsételek, amelyek nemcsak ínycsiklandóak, hanem az ünnepi hangulatot is megkoronázzák. Összegyűjtöttünk 12 isteni receptet, amelyek között a klasszikus és az újragondolt ízek egyaránt helyet kaptak. A narancsos-almás zsebes karajtól a gesztenyés-áfonyadzsemmel töltött pulykamellig minden fogás garantáltan elvarázsolja a családot. Készítsd el ezeket a különleges húsételeket, és varázsolj felejthetetlen ünnepi élményt a karácsonyi asztalra!




  • A karácsony az év legvarázslatosabb időszaka, amelyhez nemcsak a meghitt pillanatok, hanem az ínycsiklandó ételek is hozzátartoznak. A húsételek az ünnepi menü szíve-lelke, hiszen ezek azok a fogások, amelyek az egész családot összehozzák az asztal köré. Összeállítottunk egy válogatást 12 isteni receptből, amelyek között a klasszikus ízek kedvelői és az újdonságokat keresők egyaránt találnak kedvükre valót.

    A narancsos-almás zsebes karaj és a magyaros töltött karaj a hagyományos ízek rajongóinak kínál különleges fogásokat. A gesztenyés-áfonyadzsemmel töltött pulykamell és a mézes-gyümölcsös csirkecomb modern és édes-sós harmóniája az újító ízek szerelmeseit ejti rabul.

    Ha valami igazán látványos és ünnepi fogást szeretnél az asztalra varázsolni, az egészben sült karácsonyi kacsa vagy a gesztenyés pulykarolád áfonyamártással garantáltan lenyűgöz mindenkit. A sörös-mézes-boros császárhús rusztikus ízvilágával a házias fogások kedvelőinek kedvez, míg a füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok könnyedségükkel és gazdag ízükkel nyerik el a vendégek tetszését.

    A szezámmagos göngyölt karaj, a gombás göngyölt sertéskaraj és a falusi göngyölt karaj ínycsiklandó variációk, amelyek a gazdag, szaftos húsételek kedvelőinek nyújtanak felejthetetlen élményt. A göngyölt csirkemell pedig elegáns, mégis egyszerű fogás, amely bármilyen ünnepi asztalra tökéletes választás.

    Ezek az ételek nemcsak finomak, hanem az elkészítésük is egyszerűbb, mint elsőre gondolnád. Próbáld ki ezeket a recepteket, és tedd az ünnepi vacsorát igazán különlegessé ezekkel a varázslatos húsételekkel!

    1. Narancsos-almás zsebes karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 kg karaj (egyben, csont nélkül)
    • lilahagyma
    • alma
    • narancslekvár
    • 1 narancs
    • bors
    • szárított kakukkfű

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Magyaros töltött karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • kb 70 dkg szeletelt karaj
    • ízlés szerint sertés fűszer

    Töltelék:

    • 4 db natúr, háromszög medvesajt
    • 10 dkg kolbász
    • 1 csípős paprika
    • 1 kis fej lilahagyma

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • bő zsiradék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Szezámmagos göngyölt karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4-5 nagyobb szelet karaj csont nélkül
    • 0,5 szál póréhagyma
    • 1 kör dobozos medvesajt (nálunk zöldfűszeres)
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 8 szelet szalámi
    • só, őrölt bors ízlés szerint

    A panírozáshoz:

    • kb 20 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 30 dkg zsemlemorzsa
    • 2 evőkanál szezámmag

    A sütéshez:

    • bő zsiradék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Füstölt tarjával és tojással töltött csirkecombok recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 3 db egész csirkecomb
    • 20 dkg füstölt tarja
    • 2 db főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (felkockázva)
    • 2 db áztatott zsemle
    • bors
    • petrezselyemzöld
    • kakukkfű

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Göngyölt csirkemell recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 csirkemellfilé
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csokor medvehagyma
    • 20 dkg trappista sajt
    • 20 dkg füstölt sonka
    • őrölt fehér bors
    • 8 szelet bacon
    • 2 ek ecetes torma
    • 1 tk szárnyas fűszerkeverék

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Mézes gyümölcsös csirkecomb recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 kisebb csirkecomb
    • 10 dkg aszalt szilva
    • 2 ek méz
    • 2 narancs
    • frissen őrölt bors ízlés szerint
    • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Gombás, göngyölt sertéskaraj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4 szelet karaj csont nélkül
    • grillfűszer
    • étolaj

    A töltelékhez:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 40 dkg gomba
    • petrezselyem zöld
    • őrölt bors
    • étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Falusi göngyölt karaj recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 10-12 szelet karaj (csont nélkül)
    • bors

    Töltelék:

    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél fej vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 1 piros húsú paprika (ha szeretjük a csípőset, akkor lehet hegyes erős is)
    • 4-5 csemege uborka
    • 60 g bacon (helyette lehet húsos szalonna is)
    • 10 dkg sajt
    • 1 ek mustár
    • 2 ek tejföl
    • bors

    Panírozáshoz:

    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • olaj (vagy másmilyen zsiradék)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Egészben sült karácsonyi kacsa recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • egy konyhakész kacsa
    • 2 narancs
    • egy cserép rozmaring
    • 1 szerecsendió
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 2 szál répa
    • 3 fej lilahagyma
    • szárzeller
    • 3 babérlevél
    • 5 cm-es gyömbér
    • fél rúd fahéj
    • 1 alma
    • 1 liter csirke alaplé
    • 2 ek finomliszt
    • kb 2 dl portói bor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Sörös-mézes bőrős császárhús recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1-1,3 kg bőrős császárhús
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint őrölt kömény
    • ízlés szerint zsír
    • ízlés szerint sör
    • ízlés szerint méz

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Gesztenyés-áfonyadzsemmel töltött pulykamell hercegnő burgonyával recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 nagy szelet pulykamell
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 10 dkg mascarpone
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
    • 1 dl fehérbor
    • 1-2 ek zsír (vagy olaj)

    Áfonyadzsemhez:

    • 1 cs aszalt vörösáfonya
    • 1 dl vörösbor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • cukor (ízlés szerint)
    • 1 mk őrölt fahéj
    • 2-3 db szegfűszeg
    • 1 ek kukoricakeményítő + egy pici víz

    Hercegnő burgonyához:

    • 50 dkg krumpli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg vaj
    • só (ízlés szerint)
    • késhegynyi szerecsendió

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Gesztenyés pulykarolád áfonyamártással recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 szelet pulykamell (nagy tenyérnyi szeletek)
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 25 dkg mascarpone
    • 100 g vörösáfonya
    • 30 dkg szeletelt bacon
    • őrölt fehérbors
    • szerecsendió
    • majoránna
    • kakukkfű
    • 0,5 dl fehérbor
    • 5 dkg vaj

    Áfonyamártás:

    • 200 g vörösáfonya
    • 3 dl édes fehérbor
    • 1 dl víz
    • 1 citrom leve és reszelt héja
    • egy darabka fahéj
    • 4-5 szegfűszeg
    • 2 cs vaníliás cukor
    • ízlés szerint cukor
    • 1 púpozott ek étkezési keményítő pici vízzel simára keverve

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá