A hétköznapi főzés sokszor jelent kihívást, hiszen nem könnyű minden napra változatos és ízletes ételt készíteni. Ez a receptválogatás segít abban, hogy a hét minden napjára találj valami különlegeset. A rakott tészta hétfői gyors megoldásként tökéletes, míg a csicseriborsós csirkecomb frissítő újdonságot hoz az asztalra. A balzsamecetes-boros csirke elegáns, de egyszerű fogás, a vörösboros lencsegulyás pedig tartalmas és tápláló étel a hidegebb napokra.
Ha egy könnyedebb húsmentes fogásra vágysz, az önmagával töltött gombafejek vagy a sonkás kelkáposztatekercs biztosan tetszeni fog. Fedezd fel a recepteket, és élvezd, hogy minden nap valami finomat készíthetsz anélkül, hogy a változatosságon aggódnál!
1. Rakott tészta recept
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 sárga húsú paprika
- 1 csípős paprika (ha szeretjük)
- olaj
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg penne tészta
- fekete bors, só
- 0,5 kk fűszerpaprika
- 0,5 kk curry
- 1 ek paradicsompaszta
Besamel:
- 10 dkg vaj
- 10 dkg finomliszt
- 1 l tej
- 25 dkg mozzarella
- fekete bors, só
- 0,5 kk szerecsendió
- 20 dkg reszelt sajt (a végén miután kivettük a sütőből a tepsit)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Csicseriborsós csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 5 csirkecomb
- 30 dkg csicseriborsó kb 10 órát áztatva
- 1 fej vöröshagyma
- 1 piros húsú paprika
- 1 sárgarépa
- 1 közepes póréhagyma
- olaj a sütéshez
- 20 dkg liszt
- 1 tk fűszerpaprika
- só, fekete bors ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Balzsamecetes, boros csirke recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- só
- bors
- olaj
- 2 evőkanál balzsamecet
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Gombaszószos csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg filézett csirkecomb
- 1 evőkanál vaj
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g barna csiperke
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 darab babérlevél
- só
- bors
- 300 ml víz
- 100 ml tejszín
- 1 evőkanál finomliszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Petrezselymes, tejszínes tészta húsgolyókkal recept
Hozzávalók:
Húsgolyókhoz:
- 15 dkg darált sertéshús
- 1 kisebb tojás
- 2 púpos ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj a sütéshez
Szószhoz:
- 3 dl 30%-os tejszín
- 1 csapott tk liszt
- 1 kis csokor petrezselyemlevél
- 1 csipet só
Továbbá:
- 25 dkg makaróni
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Töltött kenyér recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg kenyér
- 5 db újhagyma
- 10 dkg vaj
- 10 dkg mozarella
- 20 dkg trappista sajt
- csíkokra vágott sült bacon (opcionális)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Csípős-mázas csirke szárnyak recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirke szárny
- só
- bors
- olaj
- 2 dl ketchup
- 2 ek barna cukor
- 1/2 lime reszelt héja
- pár csepp lime leve
- 1-2 gerezd fokhagyma
- paprikakrém
- pár csepp chiliszósz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Önmagával töltött gombafejek recept
Hozzávalók:
- 1/2 kg csiperkegomba (tönkkel együtt)
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 száj újhagyma (zöldje)
- só
- bors
- kakukkfű
- házi ételízesítő (só nélkül)
- 1 ek paradicsomos pesto (opcionális)
- kb. 5 dkg reszelt sajt
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1 löttyintésnyi fehérbor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Vörösboros lencsegulyás recept
Hozzávalók:
- 20 dkg lencse (száraz)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 sárgarépa felkockázva
- 2 petrezselyemgyökér felkockázva
- 1 kis darab zeller felkockázva
- 1 kis darab karalábé felkockázva
- 2 babérlevél
- 1/2 kg apróra vágott sertéscomb (elmaradhat, én tettem bele)
- 10-15 dkg füstölt csülök
- 1/2 szál lángolt kolbász
- 1/2 citrom leve
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 2 dl vörösbor
- só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
Tésztához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3-4 evőkanál liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Sonkás kelkáposztatekercs recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 ek őrölt kömény (csapott)
- 3 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek liszt
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- 2 gerezd fokhagyma
- gépsonka, párizsi szeletek, ami van otthon