Ebben a válogatásban 8 olyan krémes süteményt gyűjtöttünk össze, amelyek bármely édesszájú számára élményt jelentenek. A kókuszos krémes és az orosz krémes minden falatja igazi ízélmény, míg a nosztalgia krémes a hagyományos ízek kedvelőinek szól. A fahéjas krémes és a makrémes linzer különleges, fűszeres ízeikkel varázsolják el az ízlelőbimbókat, míg a norvég krémes és a pettyeske frissítő és különleges ízeikkel garantáltan mindenkit levesznek a lábáról. Ezek a sütemények egytől egyig megérik a próbát!
1. Kókuszos krémes recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Orosz krémes recept
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 200 g porcukor
- 200 g vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 g sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 100 g tejföl
Lapokra:
- fél üveg barack lekvár
- 25 dkg finomra vágott dió
Krém:
- 2 db 170 grammos, cukrozott, sűrített tej (tubusos)
- 200 g vaj
- 4 dl habtejszín
- 4 ek liszt
- 1 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 10 dkg dió
- 2 ek kristálycukor
- 2 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Nosztalgia krémes hájas tésztából recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 670 g finomliszt
- 330 g rétesliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 kk só
- 3 ek 10 %-os ecet
- 375 g 25 %-os tejföl
- kb 3 dl langyos víz
Kenéshez:
- 60 dkg alaposan megtisztított, krémesre darált sertésháj
- 3 csapott ek finomliszt
- 2 ek 10 %-os ecet
Krémhez:
- 1 l habtejszín
- 2 csomag hidegen keverhető vaníliás krémpor
- vaníliaaroma ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Tangó szelet recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Fahéjas krémes recept
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 25 dkg mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kávéskanál rumaroma
- 1 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Verdens beste (norvég krémes) recept
Hozzávalók:
Habhoz:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
Szóráshoz:
- 8 dkg mandulaforgács
A krémhez:
- 250 ml tej
- 1 cs vaníliás cukor
- 78 g vaníliás krémpor (főzés nélküli)
- 250 ml habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Pettyeske recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál meleg víz
- 20 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 2 csapott kávéskanál sütőpor
Krémhez:
- 2 cs puncs ízű pudingpor
- 5,5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
Pettyekhez:
- 15 dkg darált keksz
- 2 dkg cukor vagy ízlés szerint
- 1 csapott evőkanál kakaópor
- pici rum
- 1 dl tej (nekem ennyi kellett)
Máz:
- 10 dkg étcsoki
- 1-2 evőkanál étolaj