Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 csodálatos krémes süti, amiket vétek lenne kihagynod

Dátum: 2024-10-29 / Írta: Budai István / Látták: /

A krémes sütemények mindig különleges helyet foglalnak el az édességek világában – gazdag, lágy rétegeikkel és ízletes krémjeikkel egy igazi kényeztetést nyújtanak. Ha valami igazán különlegesre és ínycsiklandóra vágysz, ezek a receptek garantáltan levesznek a lábadról. Egy vasárnapi ebéd vagy egy családi összejövetel tökéletes lezárása lehet egy ilyen krémes desszert, amelytől mindenki garantáltan megnyalja mind a tíz ujját.




  • Ebben a válogatásban 8 olyan krémes süteményt gyűjtöttünk össze, amelyek bármely édesszájú számára élményt jelentenek. A kókuszos krémes és az orosz krémes minden falatja igazi ízélmény, míg a nosztalgia krémes a hagyományos ízek kedvelőinek szól. A fahéjas krémes és a makrémes linzer különleges, fűszeres ízeikkel varázsolják el az ízlelőbimbókat, míg a norvég krémes és a pettyeske frissítő és különleges ízeikkel garantáltan mindenkit levesznek a lábáról. Ezek a sütemények egytől egyig megérik a próbát!

    1. Kókuszos krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Orosz krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 500 g finomliszt
    • 200 g porcukor
    • 200 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 g sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 100 g tejföl

    Lapokra:

    • fél üveg barack lekvár
    • 25 dkg finomra vágott dió

    Krém:

    • 2 db 170 grammos, cukrozott, sűrített tej (tubusos)
    • 200 g vaj
    • 4 dl habtejszín
    • 4 ek liszt
    • 1 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 10 dkg dió
    • 2 ek kristálycukor
    • 2 dkg vaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Nosztalgia krémes hájas tésztából recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 670 g finomliszt
    • 330 g rétesliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 kk só
    • 3 ek 10 %-os ecet
    • 375 g 25 %-os tejföl
    • kb 3 dl langyos víz

    Kenéshez:

    • 60 dkg alaposan megtisztított, krémesre darált sertésháj
    • 3 csapott ek finomliszt
    • 2 ek 10 %-os ecet

    Krémhez:

    • 1 l habtejszín
    • 2 csomag hidegen keverhető vaníliás krémpor
    • vaníliaaroma ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Tangó szelet recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Fahéjas krémes recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 50 dkg leveles tészta
    • 25 dkg mascarpone
    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kávéskanál rumaroma
    • 1 evőkanál fahéj
    • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Verdens beste (norvég krémes) recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 11 dkg vaj
    • 11 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 11 dkg liszt
    • 6 g sütőpor

    Habhoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor

    Szóráshoz:

    • 8 dkg mandulaforgács

    A krémhez:

    • 250 ml tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 78 g vaníliás krémpor (főzés nélküli)
    • 250 ml habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Pettyeske recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál meleg víz
    • 20 dkg cukor
    • 14 dkg liszt
    • 2 csapott kávéskanál sütőpor

    Krémhez:

    • 2 cs puncs ízű pudingpor
    • 5,5 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 12,5 dkg margarin

    Pettyekhez:

    • 15 dkg darált keksz
    • 2 dkg cukor vagy ízlés szerint
    • 1 csapott evőkanál kakaópor
    • pici rum
    • 1 dl tej (nekem ennyi kellett)

    Máz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1-2 evőkanál étolaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Mákos krémes linzer recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá