Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos krémes linzer recept

Mákos krémes linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:

    A linzertésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5 dkg kakaópor

    A krémhez:

    • 8 ek liszt
    • 8 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 35 dkg vaj
    • 35 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Mákos réteghez:

    • 30 dkg mák
    • 15 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • kevés forró tej (annyi, hogy könnyen összekeverhető legyen)
    • lekvár

    A tetejére:

    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük.

    A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot, tojássárgákat, citrom héját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk és az egyik felét tepsi nagyságúra nyújtjuk és belefektetjük.

    Alaposan lekenjük lekvárral.

    A mákot elkeverjük a cukorral, citrom héjával és leöntjük annyi forró tejjel, hogy kenhető masszát kapjunk, majd rásimítjuk a lekváros rétegre.

    A maradék tésztába belegyúrjuk a kakaóport, hengereket formázunk belőle és rács alakzatban a mákos részre tesszük.

    Az előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez a lisztet a tejjel, tojássárgákkal csomómentesre keverjük, majd sűrűre felfőzzük. Langyosan hozzáadjuk a porcukort, vaníliás cukrot és a vajat, majd jól kihabosítjuk.

    A kész krémet a megsült tésztára kenjük egyenletesen, majd a tetejére a keményre felvert tejszínhabot tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá