Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szószok és mártások, amikkel még különlegesebbé teheted sült és rántott ételeidet!

Dátum: 2024-10-08 / Írta: Budai István / Látták: /

Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni a sült vagy rántott ételeidet, akkor érdemes egy finom mártással vagy szósszal feldobni őket. Egy jól elkészített szósz nemcsak ízletesebbé teszi az ételt, de egyedivé is varázsolja azt. Akár fokhagymás, kapros, mustáros vagy épp klasszikus hollandi mártást választasz, minden falat új szintre emelkedik.

  • 1. Fokhagymás mustármártás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál mustár
    • 1,5 evőkanál hígított ecet
    • 1 gerezd tört fokhagyma
    • 1 dl tejföl vagy habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Kapros-krémsajtos mártogatós recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 125 g krémsajt
    • 2 púpos ek tejföl
    • 1 nagy csipet só
    • 3 kisebb gerezd fokhagyma
    • 1 kis csokor friss kapor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Hollandi mártás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 30 dkg vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek fehérbor
    • só, bors, fél kanál citromlé
    • 1 tk citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Fokhagymaszósz recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 8 dkg vaj
    • 5 ek finomliszt
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 tk ételízesítő
    • 3 dl főzőtejszín
    • 2 ek tejföl
    • cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Kapormártás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj/margarin
    • 3 csapott ek liszt
    • 4 dl tej
    • 1 csipet só
    • 1 kis csokor friss kapor
    • 2 tk cukor
    • 2 kk ecet (10%-os)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Egyszerű tartármártás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 6 púpos ek sűrű, krémes tejföl
    • 3 csapott ek majonéz
    • 1 púpos tk mustár
    • 1 nagy csipet só
    • 2 csapott tk porcukor
    • 2 tk citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Tahini (szezámmagos krém) recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 5 ek szezámmag
    • 4 ek olívaolaj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 2 ek citromlé

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Házi majonéz recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 teáskanál só
    • csipet porcukor
    • 1,5 teáskanál mustár
    • 2 teáskanál citromlé
    • 50 ml olívaolaj
    • 300 ml napraforgó olaj

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Aioli mártás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 dl olíva olaj
    • 1 fél citrom leve
    • őrölt bors
    • 1 mokkáskanálnyi mustár
    • kevés porcukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Kapormártás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 2 csokor zöld kapor
    • 2 evőkanál liszt, vagy keményítő
    • 2 dl tejföl
    • néhány csepp ecet

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Tormamártás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 dkg liszt
    • 1 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • 2 dl tejföl
    • 1 nagy torma (csinálhatjuk bolti reszelt tormából is)
    • néhány csepp ecet

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Barbecue mártás recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    • 1 evőkanál olaj
    • 1  fej vöröshagyma
    • 3 ek. sűrített paradicsom
    • 3 ek. ketchup

    Fűszerek:

    • paprika,
    • szurokfű
    • kakukkfű
    • bors
    • chili

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá