Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapormártás recept

Kapormártás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg vaj/margarin
    • 3 csapott ek liszt
    • 4 dl tej
    • 1 csipet só
    • 1 kis csokor friss kapor
    • 2 tk cukor
    • 2 kk ecet (10%-os)

    Elkészítése:

    A vajat/margarint mérsékelt lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, jól elkeverjük, világosra pirítjuk.

    A tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd hagyjuk besűrűsödni. Közben ízesítjük sóval, cukorral, ecettel. A megmosott, lecsepegtetett kaprot apróra vágjuk, és a mártásba szórjuk.
    Megkóstoljuk, ha szükséges még ízesítjük.

    Tipp:

    Újra eljött a cukkiniszezon. Már szépen cseperednek a kertben a sötétzöld rudacskák a dús, hatalmas levelek alatt. Ma már két zsenge darabot le is vettem az egyik bokorról. A szezon első cukkini párja mindig rántva készül. Ehhez most egy gyors kapormártást is kínáltam. Egyszerű, kicsit édes, kicsit savanyú. Pont így szeretjük.

    A kapormártás kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 159 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá