1. Pozsonyi kifli recept
A pozsonyi kifli az egyik legnépszerűbb hagyományos magyar sütemény, amely diós vagy mákos töltelékkel készül. Az omlós tészta és a gazdag töltelék tökéletes harmóniát alkot, így ez a sütemény minden alkalomra tökéletes választás.
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin
- 6 dkg zsír
- csiept só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 1,5 dl hideg tej
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Gesztenyés hókifli recept
A gesztenyés hókifli különleges gesztenyés tölteléke miatt egy igazi téli csemege, amelyet nem lehet kihagyni. A gesztenye természetes édessége és a lágy tészta kombinációja egyszerűen mennyei.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 ek natúr joghurt
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 3 ek rum
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- a szóráshoz porcukor
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvert fehérje
- mandula vagdalék a díszítéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Egyszerű zserbó kifli recept
Az egyszerű zserbó kifli mindenki kedvenc zserbójának kicsinyített változata, amely dióval és baracklekvárral töltve kínálja a klasszikus ízélményt. Az omlós tésztába rejtett dió és lekvár keveréke minden falatban meglepetést okoz, így nehéz megállni egy-két darab után.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
Töltelékhez:
- 10 dkg darált dió
- 4 púpos ek sárgabarack lekvár
- 3 dkg reszelt étcsokoládé
Szóráshoz:
- 1 ek porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Omlós kifli recept
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- 2,5 dl tejföl
- pici só
- 1 ek porcukor
- 1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss élesztő)
A töltelékhez:
- 8 dkg darált dió
- 8 dkg darált mák
- 4 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Puha, omlós hókifli recept
A puha omlós hókifli azok számára tökéletes választás, akik szeretik a lágy és omlós tésztát. A különféle töltelékekkel – legyen az dió, mák vagy lekvár – még ízletesebbé válik, és garantáltan mindenki kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 40 dkg búza finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 dkg élesztő
- 2 kk cukor
- 20 dkg zsír
- 2-2,5 dl tejföl (a liszt miőségétől függően)
- csipet só
Töltelék:
- szilva lekvár
- darált dió és barack lekvár keveréke (ízlés szerint, sűrű, de kenhető masszát kell kapnunk)
Forgatáshoz:
- kb 20 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Omlós szilvalekváros rudacskák recept
Az omlós szilvalekváros rudacskák egy igazi klasszikus, amely minden édesszájú álma. A szilvalekvár telt, édes-savanykás íze tökéletesen illik a ropogós, omlós tésztához. A szilvalekvár antioxidánsokban gazdag, ami segít a szervezet védekezőrendszerének erősítésében.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 csipet só
- 25 dkg margarin
- 20 dkg tejföl
- 1 közepes üveg szilvalekvár
- 1 ek porcukor a szóráshoz
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Omlós mákos rudacska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 csipet só
- 25 dkg margarin
- 20 dkg tejföl
Töltelék:
- 12,5 dkg darált mák
- 3 dkg kristálycukor
- 0,75 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola
- 2 ek méz
Lekváros töltelék:
- szilvalekvár
Továbbá:
- 2 ek porcukor és 1 csomag vaníliás cukor a hempergetéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Omlós lekváros rudacska Eta módra recept
Az omlós lekváros rudacska Eta módra egy klasszikus nagymama-recept, ahol a lekvár édes íze és a ropogós tészta teszi különlegessé ezt az egyszerű, de nagyszerű süteményt.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- csipet só
Töltelék:
- bármilyen kemény lekvár
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Hókifli nagyi lekvárjával recept
Egy olyan recept, amely mindenkit visszarepít a gyerekkorába. A házi készítésű lekvárral töltött hókifli a nagymamák konyhájának örök klasszikusa, és nincs olyan, aki ellen tudna állni neki.
Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- tejföl (2 dl-nél nem több)
- pici só
Tölteléknek:
- lekvár, sütőlekvár
A forgatáshoz:
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Hókifli szilvalekvárral töltve recept
A szilvalekvárral töltött hókifli az egyik legkedveltebb változat, ahol a szilvalekvár intenzív, édes íze tökéletesen kiegészíti a puha, omlós tésztát. Ezt a süteményt egy egyszerű hétköznap is könnyedén elkészíthetjük, de az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 nagy csipet só
- 25 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- 0,5 kis üveg szilvalekvár
- 7-8 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Békebeli hókifli recept
A békebeli hókifli egy igazi retró sütemény, amelyet már nagyszüleink is szívesen készítettek. A porcukorral vastagon megszórt, dióval vagy lekvárral töltött kiflik egyszerűen kihagyhatatlanok, ha valami igazán nosztalgikus édességet szeretnénk.
Hozzávalók:
- 200 g zsír
- 1 – 1,5 dl tejföl
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs. sütőpor
- 10 dkg porcukor
- kb 50 dkg liszt
Töltelékhez:
- 10 dkg mák vagy mogyoró…(dió,mandula…)
- 10 dkg porcukor
- 0,5 dl tej
- citromhéj
- rum
- baracklekvár
Hempergetéshez:
- 15 dkg porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Hókifli recept
Egy igazi családi klasszikus, amelyet nem lehet megunni. A házi készítésű lekvár és az omlós tészta kombinációja minden egyes alkalommal felidézi a régi, békebeli időket.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin, vagy zsír
- csipet só
- 2 kk cukor
- kb 2- 2,5 dl tejföl
Töltelék:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- vaníliás cukor
- csipet só
A mákos tölteléket is ugyanezzel az arányokkal készítettem csak vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat tettem bele.