Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

14 apró kifli a karácsonyi asztalra

Dátum: 2023-12-21 / Írta: Budai István / Látták: /

Ezeket a falatnyi finomságokat imádni fogja a vendégsereg.




  • 1 . Karácsonyi vaníliás kifli

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg finomliszt
    2. 30 dkg vaj
    3. 15 dkg darált dió
    4. 7 dkg porcukor
    5. 2 cs vaníliás cukor
    6. csipet só
    7. vaníliás porcukor

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Diós csodakifli

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. 25 dkg vaj vagy margarin
    3. 180 ml tejszín
    4. 5 tojássárgája
    5. olvasztott zsír
    6. 5 tojásfehérje
    7. 15 dkg porcukor
    8. 25 dkg darált dió

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Marcipános diós kifli

    Hozzávalók:

    1. 1 cs friss bejgli tészta
    2. 5 dkg marcipán
    3. 10 dkg darált dió
    4. 2 dkg porcukor
    5. 1 cs vaníliás cukor
    6. 1 tojás
    7. 1-2 ek tej
    8. 1 ek sárgabaracklekvár (csapott)
    9. 2 tk rumaroma

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Töltetlen diós hókifli

    Hozzávalók:

    1. 100 g darált dió
    2. 100 g porcukor
    3. 220 g puha vaj
    4. 300 g liszt
    5. 1 egész tojás
    6. vaníliás porcukor a forgatáshoz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Hájas diós kifli

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg finomliszt
    2. csipet só
    3. 30 dkg darált háj
    4. 3 tojássárgája
    5. 2,5 dl tejföl

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Pozsonyi kifli

    Hozzávalók:

    1. 45 dkg liszt
    2. 5 dkg porcukor
    3. 12,5 dkg margarin
    4. 6 dkg zsír
    5. csiept só
    6. 2,5 dkg élesztő
    7. 1 tojássárgája
    8. kb 1,5 dl hideg tej

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Duplán mogyorós, omlós kifli

    Hozzávalók:

    1. 55 dkg finomliszt
    2. 42 dkg margarin
    3. 14 dkg porcukor
    4. 10 dkg darált mogyoró
    5. 2 evőkanál rum
    6. 2 cs vaníliás cukor
    7. 5 dkg cukrozott, aprított mogyoró

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Narancsos töltött kifli

    Hozzávalók:

    1. 4 narancs
    2. 40 dkg liszt
    3. 1 cs sütőpor
    4. 20 dkg porcukor
    5. 10 dkg puha margarin
    6. 10 dkg darált dió
    7. 1 púpos ek baracklekvár

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Ecetes kiflik

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg liszt
    2. 25 dkg puha vaj + egy evőkanál lágy vaj
    3. 1 evőkanál ecet (nálam 15 %-os)
    4. 6 evőkanál hideg víz
    5. csipet só
    6. töltéshez ízlés szerint lekvár
    7. forgatáshoz vaníliás porcukor

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Pudingos kiflik

    Hozzávalók:

    1. 440 g finomliszt
    2. 220 g vaj
    3. 190 g porcukor
    4. 1 cs vaníliás cukor
    5. 80 g vanília ízű pudingpor
    6. 4 tojássárgája
    7. 4 ek tej
    8. porcukor szóráshoz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    11. Narancsos marcipános vaníliás kifli

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg liszt
    2. 25 dkg vaj
    3. 15 dkg reszelt marcipán
    4. 5 dkg cukor
    5. csipet só
    6. 1 narancs reszelt héja
    7. 2 ek narancslé
    8. a forgatáshoz 20 dkg vaníliás porcukor

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    12. Egyszerű zserbó kifli

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg liszt
    2. 1 nagy csipet só
    3. 25 dkg margarin
    4. 1,5 dl tejföl
    5. 10 dkg darált dió
    6. 4 púpos ek sárgabarack lekvár
    7. 3 dkg reszelt étcsokoládé

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    13. Puha omlós hókifli

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg búza finomliszt
    2. 20 dkg rétesliszt
    3. 1 dkg élesztő
    4. 2 kk cukor
    5. 20 dkg zsír
    6. 2-2,5 dl tejföl (a liszt miőségétől függően)
    7. csipet só
    8. szilva lekvár
    9. darált dió és barack lekvár keveréke (ízlés szerint, sűrű, de kenhető masszát kell kapnunk)

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    14. Egyszer, gyors mandulás-vaníliás hókifli tojásmentesen

    Hozzávalók:

    1. 28 dkg finomliszt
    2. 7 dkg barna nádcukor
    3. 21 dkg vaj
    4. 10 dkg darált mandula (vagy dió)
    5. bourbon vanília
    6. por nádcukor a szóráshoz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá