1 . Hatlapos
Hozzávalók:
- 30 dkg rétesliszt
- 30 dkg sima liszt
- 8 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 1 csomag szalalkáli (15 gr)
- 1 dl tej
- 1 evőkanál olvasztott méz (a méz el is maradhat, de finomabb, lesz mézzel)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Piskótatekercs
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 6 ek liszt
- csipet só
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 25 dkg baracklekvár
- porcukor a szóráshoz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Puha, omlós almás pite
Hozzávalók:
- 4 tojássárgája
- 15 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 30 dkg liszt
- 50 ml tej
- 1 kk cukor
- csipet só
- 1 felvert tojás
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Menzás piskóta
Hozzávalók:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész tojás
- 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 kanál forró víz
- 1 cs sütőpor
- meggy (kb 10-15 dkg)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Szilvalekváros hájas párnácskák
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- kb. 50 dkg háj
- 4 dkg élesztő
- kb. 1-1,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 2 tojássárgája
- 1 tojássárgája a kenéshez
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Méteres kalács
A tésztához:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor + 1 ek langyos víz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Kelt meggyes pite
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 4 ek porcukor
- 1 tk citromlé
- 1,5 dl tej
- 1,5 dkg friss élesztő
- 2 tojássárgája
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Rizskoch Hajdú István konyhájából
Hozzávalók:
- 200 g főzőtejszín
- 1 liter tej
- 30 dkg rizs
- 8 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 2 db friss tojás
- 1 kisebb vaníliarúd