Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Menzás piskóta recept

Menzás piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Vizes piskóta:

    • 25 dkg porcukor
    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom héja és leve
    • 20 dkg liszt
    • 4 kanál forró víz
    • 1 cs sütőpor
    • meggy (kb 10-15 dkg)

    Csokiöntet:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 ek liszt
    • 4 ek cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 púpozott ek kakaópor
    • 1 liter tej
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük. Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sütőporral elkevert lisztet is. Végül gyengéden keverjük hozzá a felvert tojáshabot. Kilisztezett, közepes mérteű tepsibe öntjük, gazdagon megszórjuk meggyel. 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).

    Az öntethez a tojás sárgákat, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport kevés tejjel csomómentesre keverjük és folyamatos keverés mellett a forró tejbe csorgatjuk. Összefőzzük, majd a végén beledobjuk a vajat és jól elkeverjük.

    A kész, szeletel piskótát az öntettel tálaljuk.

    A menzás piskóta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 176 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá