Menzás piskóta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Vizes piskóta:
- 25 dkg porcukor
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom héja és leve
- 20 dkg liszt
- 4 kanál forró víz
- 1 cs sütőpor
- meggy (kb 10-15 dkg)
Csokiöntet:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 ek liszt
- 4 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 púpozott ek kakaópor
- 1 liter tej
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük. Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sütőporral elkevert lisztet is. Végül gyengéden keverjük hozzá a felvert tojáshabot. Kilisztezett, közepes mérteű tepsibe öntjük, gazdagon megszórjuk meggyel. 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).
Az öntethez a tojás sárgákat, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport kevés tejjel csomómentesre keverjük és folyamatos keverés mellett a forró tejbe csorgatjuk. Összefőzzük, majd a végén beledobjuk a vajat és jól elkeverjük.
A kész, szeletel piskótát az öntettel tálaljuk.
A menzás piskóta kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 176 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 27 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.