Menzás piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Vizes piskóta:

  • 25 dkg porcukor
  • 4 egész tojás
  • 1 citrom héja és leve
  • 20 dkg liszt
  • 4 kanál forró víz
  • 1 cs sütőpor
  • meggy (kb 10-15 dkg)

Csokiöntet:

  • 2 tojás sárgája
  • 2 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 púpozott ek kakaópor
  • 1 liter tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A tojás sárgákat a cukorral, a citrom levével kikeverjük. Ezután belekeverjük egyenként a forró vizet, majd habosítjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és fokozatosan adagoljuk sütőporral elkevert lisztet is. Végül gyengéden keverjük hozzá a felvert tojáshabot. Kilisztezett, közepes mérteű tepsibe öntjük, gazdagon megszórjuk meggyel. 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc).

Az öntethez a tojás sárgákat, lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, kakaóport kevés tejjel csomómentesre keverjük és folyamatos keverés mellett a forró tejbe csorgatjuk. Összefőzzük, majd a végén beledobjuk a vajat és jól elkeverjük.

A kész, szeletel piskótát az öntettel tálaljuk.