Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvalekváros hájas párnácskák recept

Szilvalekváros hájas párnácskák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • kb. 50 dkg háj
    • 4 dkg élesztő
    • kb. 1-1,5 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 1 kk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája a kenéshez

    Töltelék:

    • lekvár

    Elkészítése:

    A hájat ledaráljuk, majd kevés liszttel összegyúrjuk, és félretesszük.

    Az élesztőt 1 kk cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a maradék liszttel, sóval, a 2 tojássárgájával összedolgozzuk. Addig dolgozzuk a tésztát, míg el nem válik a dagasztó tál falától.

    A tésztát letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ezután a gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk, és a hájat a tészta tetejére egyenletesen eloszlatjuk. Négyszögbe hajtogatjuk, és ismét kap egy kis időt, hogy duplájára keljen.

    Ezt a műveletet összesen háromszor ismételjük fél órás pihentetéssel. Végül kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és a közepébe halmozzuk a tölteléket (lekvár).

    Miután a töltelék a helyére került, a tészta széleit meghúzzuk, és átlósan összehajtjuk. A kifliket tepsibe sorakoztatjuk, végül tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőbe helyezzük. 200 fokon szép pirosra sütjük.

    Vaníliás porcukorba forgatjuk, és tálaljuk.

    A szilvalekváros hájas párnácskák kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 522 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 75 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá