1 . Almás fahéjas csigafánk
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 3 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 4 dkg vaj
- csipet só
- 1 kiskanál fahéj
- 3 tojás sárgája
- 2 db alma
- 1/ 2 citrom leve
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Tarkedli, vagy cseh fánk
Hozzávalók 20 darabhoz:
- 30 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 3,5 dl langyos tej
- 1 tojás
- 1 kis csipet só
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Farsangi rumos fánk
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 3 dl tej
- 2 ek barna cukor (darálva)
- 2 tojás
- 2 ek rum
- 5 dkg vaj
- csipet só
- 3 dl napraforgó olaj (sütéshez)
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Rózsafánk
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 ek porcukor
- fél dl rum
- 1 dl tejföl
- 4 tojássárgája
- csipetnyi só
- 3,5 dkg élesztő
- 2,6 dl langyos tej
- 4 ek. olvasztott margarin
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Tízperces fánk
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 3 ek porcukor
- 1/2 cs. sütőpor
- 2 tk rum (opcionális)
- 25 dkg liszt
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Nutellás muffin fánkok
Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg margarin
- 3 evőkanál cukor
- 1 db tojás + 1 a kenéshez
- csipet só
- 55 dkg finomliszt
- nutella
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Egyszerű túrófánk
Hozzávalók:
- 12 dkg liszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 nagy csipet só
- 25 dkg túró
- 1 kisebb tojás
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2 púpos ek cukor
- 5-6 dl olaj a sütéshez
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Csöröge
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 5 tojássárgája
- 5 dkg cukor
- 1 kis pohár tejföl (130 g)
- csipet só
- olaj a sütéshez