1 . Zöldfűszeres karalábé húsgombóccal
Hozzávalók:
- 2 közepes méretű zsenge karalábé
- 1 sárgarépa
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 ek. apróra vágott zöldhagyma
- Zöld fűszerek: csokor petrezselyem, kapor,csombor (borsikafű), egy fokhagymaszár
- 2 ek rizs
- só, bors
- 1 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Tökfőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök, lehet fagyasztott is
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek sertés zsír
- 2 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl tej
- 1 pohár tejföl
- almaecet 6%-os
- kapor
- só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Húsos paradicsomos káposzta
Hozzávalók:
- fél kg sertéscomb vagy karaj
- kb 1 liter házilag eltett paradicsomlé
- 1 kisebb fej káposzta
- csipetnyi majoránna
- kevés cukor
- só,bors
- kb 2 evőkanál zsír vagy olaj
- kb 2 púpozott evőkanál liszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Tejfölös krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 tk ételízesítő
- só
- 2 babérlevél
- 1 ek liszt
- 2-3 dl tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Kapros kelkáposzta főzelék
Hozzávalók:
- 1 fej kelkáposzta (kb. 1 kg)
- 1 ek olaj
- 1 ek rozsliszt
- 2 közepes nagyságú krumpli
- 1 mk őrölt köménymag
- 1 nagy csokor friss kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk édes nemes pirospaprika
- tejföl
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Tarkabab főzelék füstölt oldalassal
Hozzávalók:
- 350 g füstölt oldalas
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 125 g tarkabab
- 2 db babérlevél
- 2 kisebb burgonya
- 1 dl tej
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Tavaszi karalábéfőzelék
Hozzávalók:
- 2 zsenge karalábé
- 20 dkg csirkemellfilé
- 8-10 szál medvehagyma
- 1 ek apróra vágott póréhagyma
- 1-2 koktél paradicsom
- néhány szelet tv paprika
- petrezselyemzöld
- csombor ( borsikafű)
- diónyi vaj
- 1 ek olaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 ek rozsliszt
- 1 tk fehér liszt
- só
- bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Kapros kefires burgonyafőzelék
Hozzávalók:
- 70 dkg burgonya
- 1 nagy kefir
- 3 ek liszt
- 1 vöröshagyma
- ízlés szerint só
- kapor
- babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Tört paszuly
Hozzávalók :
- kb fél kg száraz fehér bab (paszuly)
- 2 db babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- egy fej vöröshagyma, fél szél póréhagyma
- egy tk házi ételízesítő
- 1 sárgarépa
- 2 ek olaj
- 1 tk fűszerpaprika
- néhány karika paprikás kolbász
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Paradicsomos krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 üveg sűrített paradicsom
- 2 szál zellerzöld
- 2 db babérlevél
- 1 tk őrölt kömény
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 2-3 ek olaj
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk só
- cukor
- víz