1. Uborkás fasírtrolád
Hozzávalók:
- 1 szikkadt zsemle
- 1 nagy vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 kk mustár
- 1 kk édes pirospaprika
- 40 dkg darált marhahús
- só
- bors
- 1 kk olaj
- 8 csemege uborka
- 16 szelet bacon (füstölt szalonna)
- 1/4 fej saláta, vagy salátamix
- 1 piros húsú kaliforniai paprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Gombás harcsapaprikás
Hozzávalók:
- 1 kg afrikai harcsa (filé)
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 1 ek sertészsír
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 1 ek fűszerpaprika
- 2 dl száraz fehérbor
- 350 g tejföl
- 1 ek étkezési keményítő
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- őrölt chili ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Tojással töltött baconos fasírt
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 tejbe áztatott zsemle
- 6 főtt tojás
- 24 szelet bacon
- só
- bors
- pirospaprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Sült tarja mézesen
Hozzávalók:
- 5 kg sertéstarja egyben
- ételízesítő
- őrölt bors ízlés szerint
- fokhagyma ízlés szerint
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- méz ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Ropogós malaccomb
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg malac comb
- 1 t.k. só
- őrölt bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 dl sör + amit a szakács elfogyaszt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Kolbásszal töltött karaj
Hozzávalók:
- karaj egyben
- kolbász
- só
- bors
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
6. Dorozsmai molnárponty
Hozzávalók:
- 1.5 kg pontyfilé
- 50 dkg gomba
- 50 dkg paprika
- 30 dkg paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 dl étolaj
- 750 g tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csomag tészta
- 1 tk pirospaprika
- só
- őrölt bors
- 20 dkg zsemlemorzsa
A recept ide kattintva folytatódik >>>
7. Wellington sertésszűz steak burgonyával
Hozzávalók:
- kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
- 50 dkg csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 1 cs petrezselyemzöld
- kb 10 dkg mustár
- kb fél dl olaj
- 1 cs (270 g) leveles tészta
- 20 dkg fekete erdei sonka
- 1 db tojás sárgája (a kenéshez)
A recept ide kattintva folytatódik >>>
8. Aszalt szilvával és gesztenyével töltött csirkemell
Hozzávalók:
- 4 db csirkemell
- só
- bors
- 25 dkg gesztenyemassza natúr
- aszalt szilva
- vörösbor
A recept ide kattintva folytatódik >>>
9. Töltött dagadó
Hozzávalók:
-
1 kisebb sertésdagadó, kb. 40 dkg
- 1 nagy szelet kenyér
- 2 db keményre főzött tojás
- 2 db nyers tojás
- 1 pici csokor friss petrezselyemlevél
- 2 ek zsemlemorzsa ha szükséges
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 1/3 kk őrölt bors
- 3 ek zsír
A recept ide kattintva folytatódik >>>
10. Mesésen omlós báránysült
Hozzávalók:
- báránycomb
- báránygerinc
- 1 kisebb fej fokhagyma
- 2 közepes vöröshagyma
- 5 dl tej
- frissen őrölt bors
- só
- friss rozmaring
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 citrom
- 3 dl fehérbor