Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi menü: 10 mennyei húsétel az ünnepi asztalra

Dátum: 2016-12-17 / Írta: Budai István / Látták: 273638 /

Nem döntötted még el, hogy mi legyen az ünnepi menü? Innen bátran válogathatsz! ;)




  • 1. Uborkás fasírtrolád

    uborkas

    Hozzávalók:

    1. 1 szikkadt zsemle
    2. 1 nagy vöröshagyma
    3. 2-3 gerezd fokhagyma
    4. 2 tojás
    5. 1 kk mustár
    6. 1 kk édes pirospaprika
    7. 40 dkg darált marhahús
    8. bors
    9. 1 kk olaj
    10. 8 csemege uborka
    11. 16 szelet bacon (füstölt szalonna)
    12. 1/4 fej saláta, vagy salátamix
    13. 1 piros húsú kaliforniai paprika

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    2. Gombás harcsapaprikás

    harcsapaprikas

    Hozzávalók:

    1. 1 kg afrikai harcsa (filé)
    2. 50 dkg gomba
    3. 1 vöröshagyma
    4. 1 ek sertészsír
    5. 2 gerezd fokhagyma
    6. 2 paprika
    7. 2 paradicsom
    8. 1 ek fűszerpaprika
    9. 2 dl száraz fehérbor
    10. 350 g tejföl
    11. 1 ek étkezési keményítő
    12. só ízlés szerint
    13. őrölt bors ízlés szerint
    14. őrölt chili ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    3. Tojással töltött baconos fasírt

    fasirt

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg darált hús
    2. 3-4 gerezd fokhagyma
    3. 1 tojás
    4. 1 tejbe áztatott zsemle
    5. 6 főtt tojás
    6. 24 szelet bacon
    7. bors
    8. pirospaprika

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    4. Sült tarja mézesen

    tarja

    Hozzávalók:

    1. 5 kg sertéstarja egyben
    2. ételízesítő
    3. őrölt bors ízlés szerint
    4. fokhagyma ízlés szerint
    5. 1 nagyobb fej vöröshagyma
    6. méz ízlés szerint

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    5. Ropogós malaccomb

    malccomb

    Hozzávalók:

    1. 1,5-2 kg malac comb
    2. 1 t.k. só
    3. őrölt bors
    4. 2-3 gerezd fokhagyma
    5. 10 dkg füstölt szalonna
    6. 1 dl sör + amit a szakács elfogyaszt

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Kolbásszal töltött karaj

    karaj

    Hozzávalók:

    1. karaj egyben
    2. kolbász
    3. bors
    4. olaj

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    6. Dorozsmai molnárponty

    molnaponty

    Hozzávalók:

    1. 1.5 kg pontyfilé
    2. 50 dkg gomba
    3. 50 dkg paprika
    4. 30 dkg paradicsom
    5. 5 dkg füstölt szalonna
    6. 1 vöröshagyma
    7. 2 dl étolaj
    8. 750 g tejföl
    9. 2 dl főzőtejszín
    10. 1 csomag tészta
    11. 1 tk pirospaprika
    12. őrölt bors
    13. 20 dkg zsemlemorzsa

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    7. Wellington sertésszűz steak burgonyával

    wellington

    Hozzávalók:

    1. kb 80 dkg sertésszűz (egyenlő vastagságú, középső része)
    2. 50 dkg csiperke gomba
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. 1 db vöröshagyma
    5. só-, bors ízlés szerint
    6. 1 cs petrezselyemzöld
    7. kb 10 dkg mustár
    8. kb fél dl olaj
    9. 1 cs (270 g) leveles tészta
    10. 20 dkg fekete erdei sonka
    11. 1 db tojás sárgája (a kenéshez)

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    8. Aszalt szilvával és gesztenyével töltött csirkemell

    aszalt

    Hozzávalók:

    1. 4 db csirkemell
    2. bors
    3. 25 dkg gesztenyemassza natúr
    4. aszalt szilva
    5. vörösbor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    9. Töltött dagadó

    dagado

    Hozzávalók:

    1. 1 kisebb sertésdagadó, kb. 40 dkg

    2. 1 nagy szelet kenyér
    3. 2 db keményre főzött tojás
    4. 2 db nyers tojás
    5. 1 pici csokor friss petrezselyemlevél
    6. 2 ek zsemlemorzsa ha szükséges
    7. 2 gerezd fokhagyma
    8. 1 tk só
    9. 1/3 kk őrölt bors
    10. 3 ek zsír

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    10. Mesésen omlós báránysült

    mesesen

    Hozzávalók:

    1. báránycomb
    2. báránygerinc
    3. 1 kisebb fej fokhagyma
    4. 2 közepes vöröshagyma
    5. 5 dl tej
    6. frissen őrölt bors
    7. friss rozmaring
    8. 2 ek olívaolaj
    9. 2 ek napraforgó olaj
    10. 1 citrom
    11. 3 dl fehérbor

    A recept ide kattintva folytatódik >>>

    Szólj hozzá