Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dorozsmai molnárponty recept

Dorozsmai molnárponty
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1.5 kg pontyfilé
    • 50 dkg gomba
    • 50 dkg paprika
    • 30 dkg paradicsom
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 vöröshagyma
    • 2 dl étolaj
    • 750 g tejföl
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 csomag tészta
    • 1 tk pirospaprika
    • őrölt bors
    • 20 dkg zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A pontyfilét alaposan megmossuk, majd éles késsel 2-3 mm-ként, a szálkákra merőlegesen bevagdossuk (irdaljuk) úgy, hogy a bőrt nem vágjuk el, csak akkor, ha a szeletet le akarjuk vágni. Az így elkészített szeleteket besózzuk, és hűtőbe tesszük.

    Közben elkészítjük a lecsós, gombás ragut. Ehhez kisütjük a felaprított szalonnát, majd rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, amíg zsírjára sül.

    Ezután beletesszük a felaprított paprikát és paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, és puhára főzzük. A végén elkeverjük benne a fele tejfölt, egyet forralunk rajta, és félretesszük.

    A tésztát, ami lehet csusza, lebbencs, vagy fodros nagykocka, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük.

    Ha kész, leszűrjük, és kiolajozott, magas falú tepsibe, vagy tűzálló tálba borítjuk.

    Ráöntjük a lecsós-gombás ragut, és erre helyezzük el a zsemlemorzsában megforgatott, és kevés forró olajban pirosra sütött halszeleteket.

    A tetejére öntjük a maradék tejföl és tejszín keverékét, majd előmelegített sütőben, 180 fokon, 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá