Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt szilvával,gesztenyével töltött csirkemell recept

Aszalt szilvával,gesztenyével töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4 db csirkemell
    • bors
    • 25 dkg gesztenyemassza natúr
    • aszalt szilva
    • vörösbor

    Elkészítése:
    Az aszalt szilvát vörösborban áztattam. A csirkemell darabokat félbe vágtam úgy,hogy zsebes legyen,ahova teszem a tölteléket. Tehát nem vágom teljesen át, majd kiklopfolom,nem vékonyra. Ezután besóztam,borssal megszórtam,a gesztenyét 4 részbe osztottam,1/4 részt a csirkemell egyik felére tettem,kiraktam aszalt szilvával,majd összegöngyöltem,alufóliába tettem,betekertem.
    Mind a 4 darabnál így jártam el.
    Hőálló tálba tettem,egy kis olajat tettem az aljára és másfél dl vizet.
    200 fokon sütöttem kb 3/4 óráig. A fóliából kivettem,a saját levével megöntöztem kétszer-háromszor és pirosra sütöttem.
    Burgonyapürével tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá