Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós malaccomb recept

Ropogós malaccomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5-2 kg malac comb
    • 1 t.k. só
    • őrölt bors
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 dl sör + amit a szakács elfogyaszt

    Elkészítése:

    Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rágós lesz és nem ropogós) majd hűtőbe tesszük.
    Sütés előtt éles késsel másfél ujjnyi távolságba bekockázzuk, majd tepsibe tesszük.
    2-3 dl vizet aláöntünk, 2-3 evőkanál zsírral, alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, egy órán át pároljuk 180 C fokon.
    Ezután az alufóliát levesszük és ropogósra sütjük, miközben sörbe mártott szalonna szelettel többször kenegetjük.

    Melegen körettel, hidegen salátával is tálalható.
    Jó étvágyat kívánok.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá