Ropogós malaccomb recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1,5-2 kg malac comb
- 1 t.k. só
- őrölt bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 dl sör + amit a szakács elfogyaszt
Elkészítése:
Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rágós lesz és nem ropogós) majd hűtőbe tesszük.
Sütés előtt éles késsel másfél ujjnyi távolságba bekockázzuk, majd tepsibe tesszük.
2-3 dl vizet aláöntünk, 2-3 evőkanál zsírral, alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, egy órán át pároljuk 180 C fokon.
Ezután az alufóliát levesszük és ropogósra sütjük, miközben sörbe mártott szalonna szelettel többször kenegetjük.
Melegen körettel, hidegen salátával is tálalható.
Jó étvágyat kívánok.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.