Ropogós malaccomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ropogós malaccomb

Hozzávalók:

  • 1,5-2 kg malac comb
  • 1 t.k. só
  • őrölt bors
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl sör + amit a szakács elfogyaszt

Elkészítése:

Előző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rágós lesz és nem ropogós) majd hűtőbe tesszük.
Sütés előtt éles késsel másfél ujjnyi távolságba bekockázzuk, majd tepsibe tesszük.
2-3 dl vizet aláöntünk, 2-3 evőkanál zsírral, alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, egy órán át pároljuk 180 C fokon.
Ezután az alufóliát levesszük és ropogósra sütjük, miközben sörbe mártott szalonna szelettel többször kenegetjük.

Melegen körettel, hidegen salátával is tálalható.
Jó étvágyat kívánok.