A mai nap:
November 23. csütörtök, Kelemen és Klementina napja
Leves: Sárgaborsó leves füstölt hússal
Hozzávalók:
- 0,5 kg sárgaborsó (felesborsó)
- 30 dkg füstölthús (sonka, tarja…)
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 1 ek finomliszt
- frissen őrölt bors
- só
- 1 marék levestészta
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel A: Tejszínes hagymás rakott karaj
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj csont nélkül
- 1,5 kg burgonya
- 6-8 fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál mustár
- 3 dl főző tejszín
- ½ csokor petrezselyem zöld
- 15 dk vaj
- 5 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- 20 dkg reszelt trappista sajt
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Főétel B: Mexikói csirkés tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 20 dkg darabolt paradicsom konzerv
- 15 dkg konzerv kukorica
- 25 dkg konzerv vörös bab
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg reszelt lm sajt
- 30 dkg gm penne száraz tészta
- 5 dl víz
- 2,5 dl lm tejszín
- 4 dkg taco fűszerkeverék
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek aprított petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és frissen őrölt chili
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Napi saláta: Csirkés-mozzarellás-paradicsomos saláta
Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemell filé
- 1 tk csirke fűszersó
- pár ek olaj a sütéshez
- 2 csomag mini mozzarella golyó (200g)
- 3 közepes paradicsom
- 1 kis fej lila hagyma
- 1-1 csipet só
- 1-1 csipet morzsolt oregánó
- 1-1 csipet morzsolt bazsalikom
- 1-1 kk oliva olaj
A recept ide kattintva folytatódik >>>
Desszert: Narancsos-tejszínes túrós palacsinta
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 db tojás
- 4 ek étolaj
- 1 dl tej
- 1,5 dl szóda
- 150 g natúr joghurt
- 1 ek kristálycukor
- csipet só