Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-tejszínes túrós palacsinta recept

Narancsos-tejszínes túrós palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek étolaj
    • 1 dl tej
    • 1,5 dl szóda
    • 150 g natúr joghurt
    • 1 ek kristálycukor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 40 dkg félzsíros túró
    • 2 ek 20%-os tejföl
    • 5 ek kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 2 ek mazsola
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1/2 narancs facsart leve
    • csipet só
    • 2 dl habtejszín

    Porcukor a szóráshoz (elhagyható)

    Elkészítése:

    A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.

    Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben lesütjük a palacsintákat és a töltelék miatt hűtve tároljuk.

    A töltelékhez a habtejszín kivételével a túrót az összes hozzávalóval összekeverjük.

    A tejszínből kemény habot turmixolunk és hozzáadjuk a kikevert túróhoz.

    (Tipp: ha az uht tejszínt előzőleg 4-5 fokra lehűtjük, sokkal keményebb habot tudunk belőle varázsolni!)

    Az így kapott tejszínes túrókrémmel megkenjük a kihűlt palacsintákat (ne sajnáljuk, mehet rá vastagon) és feltekerjük.

    Hűtőszekrénybe téve tároljuk!

    Fogyasztás előtt ízlés szerint porcukrot szitálunk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá