Narancsos-tejszínes túrós palacsinta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Narancsos-tejszínes túrós palacsinta

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 ek étolaj
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl szóda
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 ek kristálycukor
  • csipet só

Töltelék:

  • 40 dkg félzsíros túró
  • 2 ek 20%-os tejföl
  • 5 ek kristálycukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek mazsola
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1/2 narancs facsart leve
  • csipet só
  • 2 dl habtejszín

Porcukor a szóráshoz (elhagyható)

Elkészítése:

A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.

Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben lesütjük a palacsintákat és a töltelék miatt hűtve tároljuk.

A töltelékhez a habtejszín kivételével a túrót az összes hozzávalóval összekeverjük.

A tejszínből kemény habot turmixolunk és hozzáadjuk a kikevert túróhoz.

(Tipp: ha az uht tejszínt előzőleg 4-5 fokra lehűtjük, sokkal keményebb habot tudunk belőle varázsolni!)

Az így kapott tejszínes túrókrémmel megkenjük a kihűlt palacsintákat (ne sajnáljuk, mehet rá vastagon) és feltekerjük.

Hűtőszekrénybe téve tároljuk!

Fogyasztás előtt ízlés szerint porcukrot szitálunk rá.