Hozzávalók:
Töltelék:
Porcukor a szóráshoz (elhagyható)
Elkészítése:
A palacsintához a hozzávalókat kézi turmix segítségével csomómentesre keverjük. Ha nagyon folyékony, akkor kevés liszttel sűrűsítjük, ha pedig sűrű, abban az esetben szódával hígítjuk.
Egy palacsinta sütőben vagy serpenyőben lesütjük a palacsintákat és a töltelék miatt hűtve tároljuk.
A töltelékhez a habtejszín kivételével a túrót az összes hozzávalóval összekeverjük.
A tejszínből kemény habot turmixolunk és hozzáadjuk a kikevert túróhoz.
(Tipp: ha az uht tejszínt előzőleg 4-5 fokra lehűtjük, sokkal keményebb habot tudunk belőle varázsolni!)
Az így kapott tejszínes túrókrémmel megkenjük a kihűlt palacsintákat (ne sajnáljuk, mehet rá vastagon) és feltekerjük.
Hűtőszekrénybe téve tároljuk!
Fogyasztás előtt ízlés szerint porcukrot szitálunk rá.