Citrom szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 38 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj vagy margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 0,7 dl tej
Krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 cs vanília ízű pudingpor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 10-15 dkg cukor
- 1 citrom leve
Mázhoz:
- 25-30 dkg porcukor
- 1 citrom leve
- 1-2 evőkanál víz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd négy részre osztjuk és egyenként 32*20 cm-es, téglalap alakúra nyújtjuk.
175 fokra előmelegített sütőben, zsírozott, lisztezett tepsi hátulján világos színűre sütjük kb 8-10 perc alatt.
A pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint és a citrom levét. Jól kikavarjuk és megkenjük vele a 3 lapot.
A negyedik lap tetejére máz kerül.
A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk. A 4. lap tetejére kenjük és hűtőbe tesszük dermedni. Hűlés után szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »
10 szuper lecsós recept, amit még nem próbáltál
Fedezd fel a lecsó sokoldalúságát ebben a válogatásban, ahol a hagyományos
Tovább olvasom »