Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösborban pácolt vaddisznócomb recept

Vörösborban pácolt vaddisznócomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg vaddisznócomb
    • 10 dkg zsír
    • 15 dkg sárgarépa
    • 15 dkg petrezselyemgyökér
    • 15 dkg vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 db babérlevél
    • 20 dkg paradicsom
    • 2 púpos ek liszt
    • 2 dl vörösbor
    • fél liter húsleves
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A vaddisznócombot megtisztítjuk, leöblítjük, sóval bedörzsöljük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A combot tepsibe tesszük, zsírral öntözgetve, sütőben félig puhára sütjük, kivesszük és hagyjuk kihűlni.

    Egy magasabb falú edénybe átszűrjük a zsírt.

    A leszűrt zsírban az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott zöldségeket üvegesre pirítjuk, lisztel megszórjuk, többször megkeverjük.

    Ezután borssal, babérlevéllel fűszerezzük, paradicsomot, fokhagymát adunk hozzá, vörösborral leöntjük, felforraljuk.

    Beletesszük a húst, felöntjük húslevessel és fedő alatt puhára pároljuk, közben többször megkeverjük. Ha a hús megfőtt kivesszük és felszeleteljük, tálaláskor mártásával leöntjük.

    Főtt tésztával vagy párolt rizzsel kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá